Prijateljska utakmica mladih Golubica ONE SU BUDUĆNOST ŠAMPIONSKOG TIMA
Postavio Admin: 18. 04. 2017.

 

ŽFK Spartak “U15” – ŽFK Spartak "B" tim 2 : 2 (1:1)
Rang: Prijateljska utakmica. Mesto: Subotica, pomoćni teren na Gradskom stadionu. Ponedeljak, 17. april 2017. godine od 17:00 časova.
Strelci: Emina Pervanović, Vanja Petrović (za U-15) i Severina Matković, Nevena Cvetković (za B). Vreme sunčano i prijatno za igru.

U-15

Nastupile za U-15: Martina Kujundžić, Zorana Abraham, Mila Kozlica, Jovana Gabrić, Anđela Marković, Emina Pervanović, Sara Stopić, Tamara Ivković Ivandekić, Anđela Maljan, Vanja Petrović, Darisa Ademi, Dajana Lazarević, Anja Bajić, Talija Šami i Maja Distl. Trener: Boris Štetak

 

"B tim

Nastupile za "B" tim: Šarolta Fištet, Teodora Marki, Trkulja Anđela, Nataša Knežević, Marija Trkulja, Ines Gubić Gubanji, Sara Lulić, Aleksandra Milovanović, Nevena Cvetković, Severina Matković, Mirjana Hrkalović, Sintija Takač, Tanja Bašić Palković, Jovana Radovanović i Milica Kujundžić. Trener: Mićo Marijanić

U

prijatno praznično popodne okupila se poveća grupa roditelja, rođaka i prijatelja na pomoćnim terenima Gradskog stadiona u Subotici. Zakazano je odmeravanje snaga Spartakovih devojčica koje se takmiče u Razvojnoj ligi uzrasta do 15 godina i njihovih nešto starijih koleginica iz Spartakovog "B" tima.

Utakmica je bila veoma dinamična i sa velikim brojem prilika na obe strane. Emina Pervanović, kapitenka mlađe selekcije, postiže prvi gol na utakmici. Na izjednačenje se nije dugo čekalo. U akciji koja je išla preko leve strane, u buketu mladih fudbalerki u protivničkom šesnaestercu, najspretnija je bila Severina Matković. Nerešenim rezultatom 1:1 se otišlo na odmor.

U žaru igre borbena Anđela Marković nikada ne štedi ni sebe ni protivnice, ali je danas izvukla "deblji kraj". Dva puta je morala na hlađenje sprejom zbog nagaženog stopala. U igru se ipak vratila sa osmehom na licu.

 

U drugom poluvremenu mlade "golubice" iz obe selekcije igraju još žešće. Bila je to lepa prilika za dokazivanje jer su ovaj meč pratili i članovi stručnog štaba seniorskog tima na čelu sa Borisom Arsićem. Do drugog vođstva ponovo su prve stigle mlađe "golubice", a strelac je bila Vanja Petrović koja često demonstrira svoj prefinjeni talenat za davanje golova. Izjednačujući gol je postigla Nevena Cvetković. Krajnji rezultat utakmice od 2:2 je prema zalaganju i prikazanoj igri bio pravedan i realan.

 

Mali junak na velikom terenu

Među navijačima bio je i Alen Konovec, otac Jovane Radovanović. Na licu mu se istovremeno očitavala mešavina zadovoljstva i strepnje. Jovana je od rođenja hendikepirana za neke sportove kao što su odbojka, košarka ili rukomet. "Srećan sam što je lepo primljena u ženskom fudbalskom klubu Spartak i što joj fudbal pričinjava zadovoljstvo", kaže Alen.
Jovana je na terenu pokazala hrabrost i istrajnost. Nadamo se da ni uspeh neće izostati.


Jovana Radovanović (klik na sliku za uvećanje)

 

Photo: SPARTAKmedia®2017 Pogledajte fotografije