Uskoro počinje nova sezona Lige šampiona UEFA LIGA ŠAMPIONA 2017/18
Postavio Admin: 15. 06. 2017.


Stadion Dinama iz Kieva, mesto odigravanja finalne utakmice Lige šampiona 2018. godine

 

UEFA je odredila klubove domaćine kvalifikacionih grupa
Na adresu svih učesnika kvalifikacija za UEFA Lige šampiona za žene za sezonu 2017/18 stigle su informacije vezane za učešće klubova u najelitnijem evropskom takmičenju.

ŽFK Spartak će se kao predstavnik Srbije naći u prvom šeširu, imaće ulogu nosioca kvalifikacione grupe sa rekordnim koeficijentom od 20.615 bodova. UEFA je odredila klubove domaćine kvalifikacionih grupa, među kojima se ne nalazi ŽFK Spartak iz Subotice.

Ove godine domaćinstva su dobili: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Mađarska, Rumunija, Kipar, Estonija, Slovenija, Severna Irska i Gruzija. S obzirom da se Spartak nalazi u prvom šeširu sigurno neće putovati u Rumuniju, BiH i Kipar jer se ekipe iz tih država takođe nalaze u prvom šeširu. Moguće destinacije za Spartak su Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Estonija, Crna Gora, Severna Irska i Gruzija.

Žrebanje će se obaviti 23. juna (13:30) u Evropskoj kući fudbala UEFA u Nionu. Nakon žreba ćemo znati ko će biti Spartakove protivnice, u kojoj će se kvalifikacionoj grupi nalaziti, kao i mesto gde će Spartak ove godine putovati na kvalifikacije za UEFA Ligu šampiona.

Kvalifikaciona runda Lige šampiona je na programu od 22. do 27. avgusta 2017. godine.

U kvalifikacijama za žensku UEFA Ligu šampiona 2017/18 boriće se 40 ekipa u 10 kvalifikacionih grupa, od kojih 10 najboljih-prvoplasiranih će izboriti plasman u šesnaestinu finala Lige šampina, kao i jedna najbolje drugoplasirana ekipa iz 10 kvalifikacionih grupa.

Šampionke Srbije su na zasluženom odmoru, sve do 10. jula kada je planirana prozivka igračica u Subotici i početak priprema za Evropu.