Fudbalerke Spartaka počele pripreme za Ligu šampiona
Postavio Admin: 13. 07. 2017.

 

Posle nešto više od mesec dana pauze, šampionke Srbije su započele pripreme za nastupajuće izazove na evropskoj sceni. Ali osim za Evropu treba se pripremiti i za početak nove sezone nacionalnog prvenstva. Cilj je isti kao i prethodnih godina. Odbrana "duple krune", šampionske titule i trofej pobednika Kupa.

Na prvoj prozivci u plavo-belom jatu pojavilo se jedno novo lice. To je Marina Bradić, bivša fudbalerka ŽFK Napredak iz Kruševca.
Po rečima šefa stručnog štaba Borisa Arsića ekipa Spartaka još uvek nije kompletirana. Naredne nedelje ekipi će se priključiti reprezentativke, koje su dobile nešto duži odmor zbog obaveza koje su imale sa reprezentacijom. Ekipi će se, takođe, tokom sledeće nedelje priključiti i igračice iz inostranstva, Mekuko i Marcelinja, a u narednom periodu se očekuju još tri nova zvučna pojačanja. Za stručni štab je najbitnije da šampionski tim nije napustila nijedna igračica i da je osnova tima sačuvana.

Prvi deo priprema, za kvalifikacioni turnir Lige šampiona, Golubice će odraditi na pomoćnim terenima Gradskog stadiona dok će drugi deo odraditi van Subotice.

U pripremnoj fazi Spartak će odigrati nekoliko kontrolnih utakmica. Već su dogovorena po dva prijateljska susreta sa našim sportskim prijateljima, ŽNK "Osijek" i MTK "Hungaria FC", šampionskim ekipama iz Hrvatske i Mađarske. Takođe je planirano i učešće Spartaka na jednom velikom međunarodnom turniru, gde bi Spartak odigrao još tri jake utakmice. Pregovori su u toku i još uvek nisu poznati svi detalji i budući rivali na turniru.

Kvalifikacioni turnir Lige šampiona se igra od 22. do 28. avgusta u Podgorici. Osim Spartaka i domaćina ŽFK Breznice (Crna Gora), u grupi se nalaze Avaldsnes Idrettslag (Norveška) i FC Kiryat Gat (Izrael).