Ukinuta je Odluka o kažnjavanju Zorana Arsića
Postavio Admin: 27. 10. 2017.


Jedni ga kude, drugi hvale - ZORAN ARSIĆ prima UEFA priznanje

 

Zoranu Arsiću, predsedniku ŽFK Spartak iz Subotice, nepravosnažnom odlukom Disciplinske komisije FSS od juna tekuće godine, izrečena je nepravosnažna zabrana vršenja svih funkcija u fudbalskom sportu u trajanju od dve godine. Kao razlog je navedeno da je učinjenio prekršaj iz disciplinskog pravilnika FSS zbog vređanja, klevetanja i iznošenja neistina protiv funkcionera i rukovodstva FSS.

 

Osveta nije način za rešavanje problema

Komisija za žalbe FS Srbije razmatrala je ceo postupak i u potpunosti usvojila žalbu Zorana Arsića i ukinula prvostepenu odluku Disciplinske Komisije FS Srbije.
Komisija za žalbe je podučila Disciplinsku Komisiju FSS, kako i na koji način se mogu primenjivati odredbe Disciplinskog pravilnika FS Srbije.

Zoran Arsić je ovim povodom izjavio:
"Desio se presedan da je Disciplinska Komisija FS Srbije donela maksimalnu disciplinsku meru van svojih ovlašćenja u želji da me onemogući da privedem određene postupke kraju u slučaju ŽFK Mašinac Niš, ŽFK Mašinac Trace PZP Niš, ŽFK LASK Lazarevac – LASK Crvena Zvezda Beograd i ŽFK Crvena Zvezda Beograd.

Drago mi je što su u međuvremenu brojni državni organi potvrdili svojim konačnim odlukama da sam bio APSOLUTNO U PRAVU u pogledu kršenja Zakona o sportu i mnogih drugih fudbalskih propisa od strane pojedinaca i određenih organa FS Srbije.
Osveta nije način rešavanja problema, a jedini greh ŽFK Spartak i mene kao njegovog zakonskog zastupnika je bio i ostao zahtev prema FS Srbije da fudbalski propisi podjednako moraju da važe za sve fudbalske klubove i da bude dosledna primena fudbalskih propisa prema svima, a ne kao do sada da se na burazerski način i selektivno primenjuju fudbalski propisi u zavisnosti ko je s kim dobar i ko kojoj političkoj partiji pripada.
Istrpeo sam mnoge pokušaje da me odstrane iz fudbala. Pravda je spora ali dostižna!".