Soroptimist klub darivao sportsku opremu
Postavio Admin: 20. 12. 2017.


Ildikó Molnár, Sara Stopić, Mila Kozlica, Vanja Petrović i Klara Canji

 

Kadetkinje u novoj opremi

U villi "Ancora" na Paliću predsednica Soroptimist kluba Subotica, Molnár Ildikó, uručila je petnaest kompleta sportske opreme predstavnicima ŽFK Spartak. Oprema je namenjena za kadetsku selekciju šampiona Srbije u ženskom fudbalu. Gospođa Molnár Ildikó je rekla da sportsku opremu daruje Christine Peer, predstavnica Soroptimist klubova Evrope u Ujedinjenim nacijama. Pored sportske opreme za najmlađe Spartakove fudbalerke članice Soroptimist kluba Subotica su podelili i novogodišnje paketiće.

Bojan Arsić, sportski direktor ŽFK Spartak, se u ime kluba i mladih fudbalerki zahvalio na poklonu i izrazio želju da ŽFK Spartak u godinama koje dolaze proširi saradnju sa Soroptimist klubom na projektima koji podrazumevaju akvitnosti na zaštiti rodne ravnopravnosti i diskriminacije žena u sportu.

Uručenju sportske opreme su prisustvovali treneri kadetkinja Boris Štetak i Renato Pirša i mlade Spartakove fudbalerke Vanja Petrović, Sara Stopić i Mila Kozlica.

Osnovni cilj organizacije Soroptimist klubova je, između ostalog, poboljšanje položaja žena, priznavanje moralnog dostojanstva, primenjivanje ljudskih prava, realizaciju jednakosti, razvoj, mir i slične aktivnosti. Od svog osnivanja 1921. godine u SAD udruženje je preraslo u veliku svetsku organizaciju zastupljenu u skoro 130 zemalja. Udruženje ima svoje predstavnike u radu Ujedinjenih nacija, Savetu Evrope i drugim međunarodnim organizacijama. Prvi i za sada jedini Soroptimist klub u Srbiji osnovan je 2014. godine u Subotici.