11. коло - сезона 2022/23 СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ ЗА ЖЕНЕ

ДОМАЋИН:

 • 1 Николета Праштало
  2 Милица Јованић 57'
  3 Милица Маљковић 51'
  4 Георгина Патаки
  5 Милица Гаковић 64'
  6 Александра Гајић
  7 Нађа Увалин 57'
  9 Анђела Марковић 90+3
  10 Марија Рајић
  11 Моња Јошић 90' 90+3
  20 Сташа Ђокић 20'
 • 12 Ирис Унгур
  8 Маша Нинковић 20'
  13 Анђела Радоњић
  14 Милица Лешков 90+3
  17 Душица Лекић 90+3
  18 Габријела Јовић 57'
  19 Оливера Арсенин 57'
 •  

Спартак ДОО - Слога 1 : 0 (0:0)


Спартак ДОО, стартна постава / фото ЖФК Спартак

 

Прва победа на последњој утакмици

O

днос снага на терену био је као на клацкалици, мање-више изједначен. У почетку је Слога имала мању теренску предност, уздајући се у своје брзоноге играчице, али је Спартак био опаснији тим захваљујући, пре свега, грешкама Слогине одбране. Изванредну прилику имала је Сташа Ђокић у 14. минути када је погодила стативу, а истовремено се на одбијену лопту шанса указала Анђели Марковић и Моњи Јошић, али се оне нису најбоље снашле у гужви пред голом искусне Љиљане Гардијан. Одлична прилика се указала Голубицама и у 30. минути, али ни ова поклон-грешка Слогине одбране није искоришћена.
Највећа мана коју испољава неколико Спартакових играчица је заборавност! Заборављају да у тиму игра 11 играчица, па тако расејане и сметене "растежу питу" покушавајући да се солирањем истакну али, по правилу, изгубе лопту или добију "порцију" по ногама и на крају упропасте све оно што су претходно корисно урадиле.

Али нећемо кудити јер се, кажу, поклону и победи не гледа у зубе. Похвалу заслужује неколико играчица, пре свега Моња Јошић, стрелац јединог гола на утакмици, али не само због гола већ и због испољене храбрости, предузимљивости и одлучности, како на овој тако и на свим претходним утакмицама. Леп утисак у континуитету остављају капитенка Георгина Патаки, борбена Александра Гајић, проницљива Анђела Марковић као и још неке играчице о којима искусни Петар Курћубић има само речи хвале.

Прва победа и 3 бода су драгоцени за бег са дна табеле, али и за самопоуздање екипе, тим пре што је победа остварена против респектабилне земунске Слоге, тренутно трећепласиране на табели. Погодак је постигла, као што је већ написано, Моња Јошић која се храбро одлучила на шут са око 20 метара, а на асистенцију Анђеле Марковић.

Полусезона је завршена. Фудбалерке одлазе на заслужени одмор. Пролећни наставак заказан је за половину марта 2023. године. О почетку зимских припрема благовремено ћемо информисати наше навијаче и симпатизере.

ИЗВОД ИЗ ЗВАНИЧНОГ ЗАПИСНИКА:

МЕСТО: Суботица, Градски стадион-вештачка трава. ДАТУМ: 04.12.2022. од 13:00 часова. СУДИЈА: Мима Станковић. ПОМОЋНЕ СУДИЈЕ: Данијела Митровић и Александра Костић. ДЕЛЕГАТ: Давид Милић. ПОСМАТРАЧ: Јелена Ранков. ВРЕМЕ: Ветровито, хладно 5°C

СТРЕЛЦИ:
 • Моња Јошић, 83. минут

ГОСТ:

 • 1 Љиљана Гардијан
  2 Злата Милановић
  4 Наташа Благојевић
  6 Николина Милић 64'
  7 Емилија Живковић
  9 Марија Дабић
  10 Тијана Баточанин
  13 Александра Златановић
  17 Ана Трутић
  18 Мирјана Бабић 64'
  20 Марија Вуковић
 • 12 Андреа Шипетић
  3 Тамара Радиновић
  11 Милица Поповић 64'
 •