8. коло - сезона 2022/23 СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ ЗА ЖЕНЕ

ДОМАЋИН:

 • 1 Николета Праштало
  2 Милица Јованић 70'
  3 Милица Маљковић 70'
  4 Георгина Патаки
  5 Милица Гаковић
  6 Александра Гајић
  7 Нађа Увалин 70'
  9 Анђела Марковић 85'
  10 Марија Рајић
  11 Моња Јошић 54'
  19 Оливера Арсенин 46'
 • 12 Милица Пиља
  13 Јована Вујиновић
  14 Вања Петровић
  15 Милица Лешков 70'
  16 Оливера Пандев
  18 Габријела Јовић 70'
  20 Сташа Ђокић 46'
 • Тренер:

  Перица Курћубић

Спартак ДОО - ТСЦ 3 : 3 (0:2)


Стартна постава ТСЦ / Фото: ЖФК Спартак

 

Одлична игра, освојен бод и нешто боља гол разлика помогли су да се Спартак ДОО одлепи од дна табеле, а улогу фењераша уступи екипи Машинца са којом се састаје у наредном колу.

 

Младе Голубице играју све боље

К

омшијски дерби започео је жестоко и без уводног опипавања снага. Већ у 8. минути, на прохладних 11°C, уследио је хладан туш за домаћу екипу. ТСЦ је стекао гол предности, а голу је претходила брза комбинација Белован-Трбојевић, па је лопта стигла до Милице Андрић, која мудро лобује Николету "Нину" Праштало пошто јој је ова истрчала у сусрет.
Није се дуго чекало на други погодак. Ивана Трбојевић је у 24. минути искористила грешку Голубица, прихватила лопту и топовски је закуцала у мрежу.

Осим предности ТСЦ-а од два гола, прво полувреме је, чини се, ипак протекло у већем броју напада и већем поседу лопте у корист Голубица. Суботичанке су имале иницијативу, али је ТСЦ био екипа која је давала голове.

У другом полувремену домаћим играчицама се указао трачак наде у повољан резултат. Моња Јошић је поентирала у 54. минути и смањила резултат на 1:2. Да са гошћама нема шале показао је 58. минут када ТСЦ повећава предност на 1:3. Ивана Трбојевић је извела корнер са леве стране и лопту као на тацни послужила до Жељке Белован која је из непосредне близине, унутрашњом страном стопала, лопту послала под пречку. На сличан начин је резултат смањен на 2:3, у 70. минути. Марија Рајић са око 30 метара извела слободан ударац, лопту послужила право у ноге Милици Маљковић која унутрашњом страном стопала лопту убацује у мрежу.
Последњих двадесет минута младе Голубице су преузеле све конце игре у своје руке и гостујућу екипу сабиле на њихову половину терена. Погодиле су Голубице два пута пречку. У том периоду врлодобра Анђела Вешић је била на великим искушењима. Офанзива Голубица се на крају исплатила. Анђела Марковић је у 85. минути успела да поравна резултат на 3:3. Асистирала је Моња Јошић примивши лопту на груди и одмах је на кратко проследила устрану. На лопту је у пуном трку натрчала Марковићева и прецизним шутом послала у мрежу.

У наредном 9. колу Спартак ДОО ће угостити екипу Машинца.

Капитенка Голубица, Георгина Патаки је за ЈуЕко телевизију изјавила:
"ТСЦ је имао предност, али нас то није спречило да нападамо и постигнемо два гола што нас је у моралном смислу подигло и дало нам ветар у леђа. Нажалост, нисмо успели да дамо још један гол за победу. Жао ми је што нисмо победиле. Задовољна сам освојеним бодом јер нам много значи, па и поделом бодова иако мислим да смо заслужиле победу."

Моња Јошић је, такође за РТВ ЈуЕко изјавила: "Морам рећи да сам поносна на данашњу нашу игру. Показали смо жељу, борбеност, бољу игру и колико вредимо. Мислим да данас нисмо имали среће што се тиче голова. Пар несигурности у задњој линији довело је њих до њихова три гола. Ми смо се издигли, постигли смо два гола, али нам је недостајао још један гол да остваримо победу и три бода."

Домаћа екипа у целини је играла компактно, па је тешко издвојити једну играчицу и прогласити је за најбољу. Запажену и корисну игру у домаћој екипи приказале су: Георгина Патаки, Анђела Марковић, Моња Јошић, Милица Маљковић и Александра Гајић. Својом улогом у организацији игре и личним пожртовањем истакла се Марија Рајић.

НАЈБОЉА ОЦЕНА:
 • Марија Рајић

 

ИЗВОД ИЗ ЗВАНИЧНОГ ЗАПИСНИКА:

МЕСТО: Суботица, помоћни терен са вештачком травом. ДАТУМ: 06.11.2022. од 15:00 часова. СУДИЈА: Зорана Стоиљковић. ПОМОЋНЕ СУДИЈЕ: Дуња Вукчевић и Мила Мошорински. ДЕЛЕГАТ: Ана Тепшић. ПОСМАТРАЧ: Јелена Ранков. ВРЕМЕ: Облачно без падавина, прохладно 11,3°C.

СТРЕЛЦИ:
 • Милица Андрић, 8. минут
 • Ивана Трбојевић, 24. минут
 • Моња Јошић, 54. минут
 • Жељка Белован, 58. минут
 • Милица Маљковић, 70. минут
 • Анђела Марковић, 85. минут

Спартак ДОО - стартна постава

ГОСТ:

 • 12 Анђела Вешић
  2 Ања Медић
  3 Андријана Јовановић
  5 Жељка Белован
  6 Катарина Силуши
  7 Лена Марјановић 48'
  9 Божана Божић 90+3
  10 Ивана Трбојевић 78'
  11 Милица Андрић
  14 Милица Вешић 79'
  20 Вања Кривокапић 84'
 • 1 Река Иванич
  4 Дејана Маговчевић 84'
  13 Изабела Ковач
  15 Сања Ивошевић 79'
  18 Лили Червенак
  19 Ченге Червенак 90+3
 • Тренер:

  Фанђо Вајда