7. коло - сезона 2022/23 СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ ЗА ЖЕНЕ

ДОМАЋИН:

 • 1 Николета Праштало
  2 Милица Јованић 74'
  3 Милица Маљковић
  4 Георгина Патаки 60'
  5 Милица Гаковић 50'
  6 Александра Гајић
  7 Нађа Увалин 65'
  9 Анђела Марковић
  10 Марија Рајић
  11 Моња Јошић
  19 Оливера Арсенин 65'
 • 12 Ирис Унгур
  13 Тамара Ивковић Ивандекић
  14 Вања Петровић
  15 Милица Лешков 74'
  16 Оливера Пандев
  18 Габријела Јовић 65'
  20 Сташа Ђокић 65'
 •  

Спартак ДОО - Војводина 2 : 2 (0:1)


Фото: Сандић / уступила Габијела Јовић - фејсбук

 

У 7. колу кањишки ТСЦ је на гостовању у Нишу славио против Машинца који се опасно приближио зачељу, тренутно је претпоследњи. Спартак и Црвена звезда су рутински славили победе против екипа из доњег дела табеле - Слоге и Звезде Б. Једино је фењераш Спартак ДОО успео да укњижи један бод.

 

Н

ерешен резултат против Војводине у датом моменту велик је к'о кућа. Имале су Голубице разлог за славље. У тим су се након подуже паузе вратиле Александра Гајић у одбрану, Анђела Марковић и Нађа Увалин на средину терена и Моња Јошић у шпиц напада, па је екипи одмах кренуло набоље.

Током првог полувремена однос снага је мање-више био изједначен. У 13. минути Војводина је искористила грешку Суботичанки, а (пре)брзој Николини Плавшић није било тешко да лопту гурне у мрежу за 0:1. Имао је и Спартак своје шансе, али их није искористио. Неки покушаји су били непрецизни, а неки су успешно одбрањени. Најбољу прилику је имала Моња Јошић у последњим минутама првог полувремена, када се нашла очи у очи са голманком Војводине, али је висока Јована Ђукић лако одбранила њен шут.

У другом полувремену су Голубице боље заиграле. Може се рећи да су чак биле доминантније и да су имале више конкретних шанси. Војводина се повукла у одбрану и чекала погодан моменат за брз контранапад. У 57. минути резултат је поравнат на 1:1. Георгина Патаки је започела акцију дугом лоптом до Моње Јошић, ова "мангупски" лопту раменом прослеђује до Анђеле Марковић која је главом шаље у мрежу. Недуго потом, у 63. минути, Душица Петровић постиже гол за Војводину и нову предност од 1:2. Грешком Спартакове одбране она је остала усамљена, па је шутом из даљине лако постигла најлепши гол на утакмици поготком у саме рашље.
Пет минута касније (68. минут) након изведеног корнера омалена Моња Јошић главом постиже изједначујући погодак.

До последњег судијског звиждука утакмица је била занимљива, динамична и лепа за око, пуна дуела и борби за сваку лопту, али је резултат остао праведно непромењен. Капитенка Голубица Георгина Патаки није била у потпуности задовољна. "Могле смо да победимо. Напокон смо заиграле комплетне, са поставом која је ушла у Супер лигу. Мислим да смо већи део утакмице биле доминантније и да смо имале више конкретних шанси."

У наредном 8. колу Спартак ДОО поново игра у Суботици на терену ФК Бачка 1901 код Сомборске капије где ће одиграти "комшијски дерби" против екипе ТСЦ.

ИЗВОД ИЗ ЗВАНИЧНОГ ЗАПИСНИКА:

МЕСТО: Суботица, стадион ФК Бачка 1901. ДАТУМ: 30.10.2022. од 14:30 часова. СУДИЈА: Марина Живковић. ПОМОЋНЕ СУДИЈЕ: Андреа Милошевић и Љубица Чубрило. ДЕЛЕГАТ: Марија Здравковић. КОНТРОЛОР: Јелена Ранков.

СТРЕЛЦИ:
 • Николина Плавшић 13'
 • Анђела Марковић 57'
 • Душица Петровић 63'
 • Моња Јошић 68'

ГОСТ:

 • 1 Јована Ђукић
  2 Невена Куртеш 78'
  4 Маша Милошевић
  5 Ирена Мајсторовић 66'
  6 Лариса Савић
  7 Сара Стокић
  9 Милица Стојић
  10 Душица Петровић 84'
  11 Николина Плавшић
  18 Теодора Тривић
  20 Анастасија Вуксановић
 • 12 Николина Марјанов
  3 Исидора Јовановић 78'
  14 Бојана Вукашиновић 84'
  16 Ања Мијатовић
  17 Анђела Стијаковић
  19 Николина Митровић
 •