13. kolo SUPER LIGA SRBIJE ZA ŽENE - sezona 2019 /20

DOMAĆIN:

 • 12 Stanković Vanja
  3 Stevanović Milica
  4 Marković Tamara 78'
  5 Vučković Isidora
  7 Stanković Milica
  10 Lilić Ana
  11 Pejčić Andrijana 80'
  13 Zlatanović Aleksandra
  23 Đorđević Kristina
  29 Ivanović MilJana
  30 Krstić Kristina
 • 21 Nikolić Milica
  8 Golubović Miljana
  15 Stevanović Jana 80'
  17 Krstić Sanja
  18 Dinčić Anja
  19 Pavlović Milijana
  24 Milenković Jana
 • Trener:
 • Perica Krstić
ŽFK Mašinac - ŽFK Spartak 0 : 1 (0:0)

 

IZVOD IZ ZVANIČNOG ZAPISNIKA:MESTO: Niš, Delijski vis. DATUM: 29. 02. 2020. od 12:00 časova. SUDIJA: Petrović Katarina (Pančevo). ASISTENTI: Milošević Maja i Rajović Marijana. DELEGAT: Arsić Nebojša. VREME: Sunčano.

 

Značajna pobeda u godini jubileja. Propušteno previše dobrih prilika. Učinak "golubica" oskudan. Domaće igračice disciplinovane u odbrani. Sudijska trojka ostavila bled utisak.

 

JEDAN GOL ZA TRI BODA

S

partakova ekspedicija je doputovala u Niš sa neskrivenom namerom da u Suboticu donese tri boda i da usput napuni mrežu Mašinca, koliko god to bude moguće. Međutim, nije baš ispalo onako kako su "golubice" priželjkivale. Težak teren, stroge markacije i čvrsta odbrana Mašinca, ali još više nepreciznost Spartakove napadačke linije, doneli su prilično mršav skor, s obzirom na broj izglednih a neiskorištenih prilika.

U 11. minuti Violeta Slović iz slobodnog udarca šutira tik pored gola. U 16. minuti Rosa pravi prodor sa levog boka, šutira snažno, ali lopta proleće bukvalno na milimetar pored rašlji. U 18. minuti odlična asistencija Aline Baka do Tijane Filipović koja ulazi u šesnaesterac i u situaciji 1 na 1 promašuje gol. Dva minuta kasnije Tijana Filipović šutira sa 20 metara, ali golmanka je sigurna. U 29. minuti Rosa je u prilici, ali golmanka je ponovo sigurna. U 34. minuti Alina Baka asistira Rosi koja ulazi u šesnaesterac i za malo je neprecizna, šutira pored stative. U 39. minuti Tijana Matić se iskosa sa desne strane probila do zone šuta, ali lopta preleće iznad gola.
Prvo poluvreme je završeno bez golova.

U drugom poluvremenu napadi Spartaka ne jenjavaju. U 49. minuti Anđela Frajtović snažno šutira sa oko 25 metara, lopta se odbija od golmanke, pritrčava Tijana Filipović, udarac nije jak, pa neka od odbrambenih igračica Mašinca uspeva da loptu skloni bukvalno sa gol linije. U 57. minuti Vesna Milivojević dobija loptu, lukavo je podiže, a onda iz voleja gađa i pogađa duži ugao za vođstvo i pobedu Spartaka. U 60. minuti odličan šut Sare Pavlović sa dvadesetak metara, ali je za malo neprecizna. Lopta proleće pored stative. U 75. minuti Eva Barnes daje odličan pas do Sare Pavlović koja izlazi 1 na 1, šutira u duži ugao, ali lopta ponovo proleće par santimetara od stative. U 79. minuti Tijana Filipović je u situaciji 1 na 1, ali i ona promašuje.

Iz opisa se vidi da su fudbalerke Spartaka imale bezbroj lepih prilika, od toga 3-4 stopostotne, ali su im zatajile preciznost i koncentracija. Fudbalerke Mašinca praktično nisu ni imale priliku da ugroze gol Milice Kostić.

STRELCI:
FOTOGRAFIJE:
 • Možete pogledati na našoj FEJSBUK stranici

 

GOST:

 • 1 Kostić Milica
  2 Baka Alina 70'
  4 Vajda Oršoja
  5 Slović Violeta
  6 Frajtović Anđela 62'
  8 Milivojević Vesna 85'
  9 Rosa da Costa Aline
  10 Filipović Tijana
  11 Barnes Eve Verity
  15 Pavlović Sara 49'
  17 Matić Tijana 83
 • 12 Mihajlović Dajana
  3 Denda Milica
  7 Dos Santos Alves Geovana Cristina
  13 Golubović Milana
  14 Ilić Biljana 70'
  16 Tanasković Krstina 83'
  18 Stupar Živana 85'
 • Trener:
 • Boris Arsić