4. kolo play-off SUPER LIGA SRBIJE ZA ŽENE - sezona 2018 /19

DOMAĆIN:

 • 12 Jovana Petrović
  3 Anđela Krstić
  5 Pavlinka Nikolovska 60'
  6 Jovana Miladinović 38'
  7 Ivana Trbojević
  8 Aleksandra Savanović 87'
  9 Mirela Tenkov 89'
  10 Katarina Đorđević (K)
  11 Jovana Stojanović
  13 Darija Đukić 54'
  17 Sanda Malešević
 • 1 Sara Cetinja
  2 Jelena Raičević
  4 Nikolina Milić 38'
  14 Teodora Stojaković 89'
  15 Teodora Burkert 60'
  16 Marija Đurović
  18 Ksenija Pavlović
 • Trener:
 • Aleksandar Petrović
ŽFK Crvena zvezda - ŽFK Spartak 2 : 2 (0:1)

 

IZVOD IZ ZVANIČNOG ZAPISNIKA:MESTO: Beograd, kompleks "Rajko Mitić", teren iza južne tribine. DATUM: 11.05.2019. od 17:00 h. SUDIJA: Jelena Cvetković (Leskovac). ASISTENTI: Svetlana Bilić i Jasmina Zafirović. DELEGAT: Velimir Miljković (Niš). VREME: Sunčano.

 

Prvo poluvreme proteklo je u blagoj prednosti gostujuće ekipe, a drugo domaćim igračicama. Miroljubivi skor današnje utakmice je prema prikazanoj igri najrealnije rešenje.

 

Pravedna podela bodova

P

itanje državnog prvaka bilo je rešeno još prošle sedmice, pa se očekivalo da će današnja utakmica, koja nema veći takmičarski značaj, proteći bez većih uzbuđenja. Tako je i započelo.

Prvi šut u okvir gola uputila je Goya tek u 15. minutu igre, a prva ozbiljnija šansa ukazala se kapitenki "plavih golubica" Violeti Slović u 27. minuti. Violeta je odlično šutirala glavom, ali je Zvezdina čuvarka mreže izvanredno reagovala i sprečila pogodak. Nedugo potom, u 30. minutu, Goya idealnom loptom upošljava Tijanu Filipović, a spretna Spartakova desetka prolazi pored dve svoje čuvarke, ulazi u kazneni prostor i postiže efektan gol.

Započelo je drugo poluvreme i 65. minuta. Naizgled mlaka akcije išla je po desnoj strani. Zvezdina kapitenka je primila loptu i kratko je prosledila do Mirele Tenkov koja sa ivice šesnaesterca mudro, između dve odbrambene igračice, plasira loptu u Spartakovu mrežu za izjednačenje.
Devet minuta kasnije Zvezda je povela 2:1 nakon munjevitog prodora Aleksandre Savanović po sredini terena. U pogodnom momentu ona idealno upućuje loptu u prostor, a Mirela Tenkov je brža od svojih čuvarki. U situaciji 1 na 1 iskusna Zvezdina golgeterka bira donji desni ugao i tamo šalje loptu u Spartakovu mrežu.
Do izjednačujućeg gola Spartak dolazi pomalo neočekivano pred skori završetak utakmice. Zvezdina golmanke slabo ispucava loptu koju prihvata Okyere i na kratko je prosleđuje do Tijane Filipović, a ova upošljava Tijanu Matić koja iskosa sa leve strane prilazi do ivice šesnaesterca i šutira u dalji ugao. Danas vrlodobra Jovana Petrović bila je prekratka da zaustavi loptu koja je završila u mreži.

Prvo poluvreme proteklo je u blagoj prednosti gostujuće ekipe, a drugo domaćim igračicama. Miroljubivi skor današnje utakmice je prema prikazanoj igri najrealnije rešenje.
Mala zamerka se može uputiti po stažu najmlađim "golubicama" na prikazanoj igri. Priliku da zaigraju nisu dobijale prečesto, a kada su je dobijale samo su potvrđivale da im predstoji još mnogo rada dok sebi ne izbore stalno mesto u timu.

STRELCI:
 • Tijana Filipović, u 30. minutu
 • Mirela Tenkov, u 65. minutu
 • Mirela Tenkov, u 74. minutu
 • Tijana Matić, u 89. minutu
NAJISTAKNUTIJA IGRAČICA:
 • Tijana Filipović
FOTOGRAFIJE:
 • Možete pogledati na našoj FEJSBUK stranici

GOST:

 • 1 Milica Kostić
  4 Orsolya Vajda
  5 Violeta Slović (K)
  6 Anđela Frajtović
  8 Anđela Kričak 61'
  10 Tijana Filipović
  14 Priscilla Okyere
  15 Sara Pavlović
  16 Tcheury H. Goya 81'
  17 Tijana Matić
  18 Živana Stupar 55'
 • 12 Dajana Mihajlović
  3 Milica Denda
  7 Alina Baka 61'
  9 Aline Rosa da Costa
  11 Kristina Tanasković 81'
  13 Lena Marjanović 55'
  19 Adrijana Derviši
 • Trener:
 • Boris Arsić