3. kolo play-off SUPER LIGA SRBIJE ZA ŽENE - sezona 2018 /19

DOMAĆIN:

 • 21 Ana Stojanović
  2 Tamara Marković 11'
  3 Milica Stevanović
  4 Nikoleta Nikolić
  5 Isidora Vučković 85'
  6 Nevena Milivojević
  7 Milica Stanković (K)
  9 Maja Ćirić
  11 Andrijana Pejčić 54'
  13 Aleksandra Zlatanović
  14 Jovana Vasiljković 57'
 • 8 Ana Lilić 11'
  10 Mima Stanković 54'
  15 Dejana Stojiljković
  16 Sandra Savić
  17 Jana Stevanović
  18 Miljana Golubović
  19 Milijana Pavlović 85'
 • Trener:
 • Slobodan Miletić
ŽFK Mašinac Trace PZP - ŽFK Spartak 0:2 (0:2)

 

IZVOD IZ ZVANIČNOG ZAPISNIKA:MESTO: Niš, stadion Delijski vis. DATUM: 05.05.2019. od 16:00 h. SUDIJA: Jelena Cvetković (Leskovac). ASISTENTI: Aleksandra Kostić i Andrea Marinković. DELEGAT: Dušan Petković. VREME: Oblačno.

 

Spartak je uspešno završio dva od tri uzastopna gostovanja. Gostovanje u Nišu je ujedno najveći izazov i satisfakcija za prolivene reke znoja. Golubice na visini zadatka. Tri kola pre završetka prvenstva "golubice" obezbedile nedostižnu bodovnu razliku. Besposlena čuvarka mreže Milica Kostić.

 

Pobeda sa ukusom šampionske titule

I

spredale su "golubice" na Delijskom visu svoju igru satkanu od zlatnih niti. To je ona njihova prepoznatljiva igra sa brzom izmenom pasova, sa dodirom-dva, preciznim dijagonalama i žestokim napadima po celoj širini terena. Iskusne i prekaljene na evropskoj sceni "golubice" su mudro dozirale svoje napore, diktirale tempo, igrale taman koliko je potrebno za pobedu, ali i da sve konce igre zadrže u svojim rukama.

Brazilka Aline Rosa da Costa je načela mrežu Mašinca u 27. minuti, a njena zemljakinja Goya Tcheury Harumy je overila vođstvo Spartaka desetak minuta kasnije. Mogla je i Tijana Filipović još dva puta da zatrese mrežu u drugom poluvremenu, ali nije. Moglo je u prvom poluvremenu biti i 3:0 za Spartak, ali nije zbog, kako kažu, nedozvoljene pozicije.

Ali nakon utakmice važna su jedino 3 boda. Uvek u senci događaja, što je čest slučaj na Spartakovim utakmicama, najusamljenija figura na terenu bila je golmanka Milica Kostić, uvek dobro čuvana od svojih saigračice. Evo njene izjave:
"Spartak je opravdao ulogu favorita i zasluženo došao do 3 boda koja su obezbedila novu titulu šampiona Srbije. Stvorili smo nekoliko izglednih šansi, pogotovo u drugom poluvremenu, pa je rezultat mogao biti ubedljiviji. Disciplinovanom igrom uspeli smo da Mašinac udaljimo od našeg gola, pa domaća ekipa praktično nije imala nijednu šansu da postigne gol."

Tri kola pre završetka takmičarske sezone, nakon pobede nad najbližim pratiocem, Spartak je obezbedio nedostižnu bodovnu razliku, pa su "golubice" nakon utakmice odvrnule svoje "sigurnosne ventile" i sebi dale oduška u pobedničkom slavlju. Zaslužena nagrada za silne napore i odricanja tokom minulih meseci.

Uskoro će pred Spartakovim "golubicama" stajati mnogo teži izazovi: 1) osvajanje nacionalnog KUP-a 2) kvalifikacije za Ligu šampiona.

STRELCI:
 • Aline Rosa da Costa, 27. minut
 • Goya Tcheury Harumy, 37. minut
FOTOGRAFIJE:
 • Možete pogledati na našoj FEJSBUK stranici

GOST:

 • 1 Milica Kostić
  4 Orsolya Vajda
  5 Violeta Slović (K)
  6 Anđela Frajtović 77'
  8 Anđela Kričak
  9 Aline Rosa da Costa
  10 Tijana Filipović
  14 Priscilla Okyere 85'
  15 Sara Pavlović
  16 Goya T. Harumy 85'
  17 Tijana Matić
 • 12 Dajana Mihajlović
  2 Milana Golubović
  3 Milica Denda 85'
  7 Alina Baka
  11 Kristina Tanasković
  13 Lena Marjanović 77'
  18 Živana Stupar 85'
 • Trener:
 • Boris Arsić

 


Usamljena i besposlena Milica Kostić