6. kolo play-off SUPER LIGA SRBIJE ZA ŽENE - sezona 2017 /18

DOMAĆIN:

 • 1 Milica Kostić
  2 Simona Krstanoska
  4 Orsolya Vajda
  5 Violeta Slović (K)
  6 Anđela Frajtović
  7 Clare Murphy
  9 Aimee Phillips
  10 Tijana Filipović
  11 Nina Dorine 34' 81'
  15 Sara Pavlović
  17 Tijana Matić 78'
 • 12 Sara Cetinja
  3 Alina Baka 81' 89'
  8 Marija Ilić
  14 Marina Bradić
  16 Dunja Mostarac
  18 Jelena Marenić
  19 Anđela Kričak 78'
 • Trener:
 • Boris Arsić

 

Čestitam od srca svim igračicama jer ovo što su one iznele u takmičarskoj sezoni ravno je senzaciji. Kada to kažem mislim na sve okolnosti koje su nas pratile i s obzirom da smo u svemu bili sami, zaista je ravno senzaciji. Iza nas je jedna vrlo stresna sezona koja je na kraju dobro završila i sada možemo da napravimo sve analize i vidimo koje dalje poteze treba da vučemo, što se tiče nekih narednih izazova.

Deo izjave Borisa Arsića, šefa stručnog štaba "plavih golubica", nakon završetka utakmice.

ŽFK Spartak - ŽFK Crvena zvezda 4 : 0 (1:0)


Spartak je po deveti put šampion Srbije u ženskom fudbalu

 

IZVOD IZ ZVANIČNOG ZAPISNIKA:MESTO: Subotica, Gradski Stadion. DATUM: 26. 05. 2018. od 17:30 h. SUDIJA: Ana Minić (Niš). ASISTENTI: Jasmina Zafirović i Danijela Stojanović. DELEGAT: Nedeljko Radović (Novi Sad). VREME: promenljivo oblačno, prijatno za igru.

 

U razmaku od svega dvadesetak dana Spartak i Crvena zvezda su čak tri puta odmeravali snage. Sva tri puta Spartak je bio bolja i dominantnija ekipa, ali prva dva puta sreća nije bila na strani "plavih golubica".

 

P

rvu izglednu priliku za Spartak imala je Kler Marfi u 7. minuti. Ista igračica je u 16. minuti imala idealnu priliku, ali ni nju nije iskoristila.
Nakon dvadesetak minuta borbe na sredini terena, fudbalerke Crvene zvezde u razmaku od svega 5 minuta imaju tri izvanredne prilike da rezultat preokrenu u svoju korist. Prvo je Mirela Tenkov u 37. minuti utrčala u prazan prostor i u situaciji 1 na 1 šutirala van okvira gola. Dva minuta kasnije priliku nije iskoristila Tijana Đorđević, a potom i kapitenka Katarina Đorđević.
Bio je to prvi prelomni i ključni momenat utakmice u kojem je Spartakova golmanka Milica Kostić briljantnim odbranama ulila dodatno samopouzdanje "plavim golubicama".
Tekao je 45. minut igre kada se Tijana Matić odlučila na šut sa ivice šesnaesterca kroz zbijenu odbranu Crvene zvezde. Kroz šumu nogu lopta je konačno zatresla mrežu iza leđa Milene Vuković. Bio je to drugi ključni momenat na utakmici u kojem Spartak na odmor odlazi sa rezultatskom i moralnom prednošću.

Počinje drugo poluvreme, teče 47. minut. Ejmi Filips preuzima loptu na sredini terena, a onda se odlučuje na solo prodor. Bio je to treći ključni momenat na utakmici. Prosto je neverovatno kako je Filipsova uspela da protutnji kroz Zvezdinu odbranu i da se nađe oči u oči sa Zvezdinom golmankom. U fudbalskoj šah-mat poziciji Mileni Vuković je jedino preostalo da loptu izvadi iz sopstvene mreže. Spartak vodi sa 2:0.
U 55 minuti Spartakova akcija ide po desnoj strani. Ejmi Filips loptu prosleđuje do Nine Dorin, kratak pas do Tijane Matić i mreža iza Zvezdine golmanke se ponovo zatresla. Spartak vodi 3:0.
Eksploziju oduševljenja među igračicama domaćeg tima izazvao je gol Aline Baka u 89. minuti, u povečerje današnjeg meča. Fintom tela Alina je prevarila golmanku, zaobišla je, a onda loptu mirno sprovela u mrežu i spustila zavesu na takmičarsku sezonu. Još jedna ubedljiva pobeda šampionskog tima.

Spartak je po deveti put šampion Srbije u ženskom fudbalu.

STRELCI:
 • Tijana Matić, 45. i 55. minut
 • Aimee Phillips, 47. minut
 • Alina Baka, 89. minut
FOTOGRAFIJE:
 • Možete pogledati na našoj FEJSBUK stranici

VIDEO: Highlights Football (Mrky)

 

GOST:

 • 1 Milena Vuković
  2 Tijana Đuriček 50'
  4 Tijana Đorđević
  5 Miljana Smiljković
  6 Jovana Miladinović
  7 Alice Ogebe 89'
  9 Mirela Tenkov
  10 Katarina Đorđević (K)
  11 Jovana Stojanović
  14 Jovana Aranđelović 58'
  17 Sanda Malešević
 • 12 Marina Petković
  3 Anđela Krstić 50'
  8 Margita Vasović
  13 Marija Đurović
  15 Jelena Mančić
  16 Emilija Živković 89
  18 Ana Barjaktarović 58'
 • Trener:
 • Aleksandar Petrović

 


Alina Baka