5. kolo sezona 2017 /18

DOMAĆIN:

 • 1 Milica Kostić
  2 Simona Krstanoska
  4 Orsolya Vajda
  5 Violeta Slović (C)
  6 Anđela Frajtović
  7 Marcela Nascimento
  8 Alexandra Bruch 80'
  9 Marija Radojičić 70'
  10 Tijana Filipović 64'
  11 Nina Dorine
  15 Sara Pavlović
 • 12 Sara Cetinja
  3 Alina Baka
  13 Milana Golubović
  14 Marina Bradić
  16 Dunja Mostarac 80'
  17 Tijana Matić 64'
  18 Jelena Marenić 70'
 • Trener:
 • Boris Arsić

ŽFK Spartak - ŽFK Mašinac 6 : 0 (1:0)

 

IZVOD IZ ZVANIČNOG ZAPISNIKA:MESTO: Subotica, Gradski stadion. DATUM: 01.10.2017. od 15:00 časova. SUDIJA: Anđela Petrović (Beograd). ASISTENTI: Maja Milošević i Marija Đorđević. DELEGAT: Milan Đorđević (Kragujevac). VREME: Sunčano.

 

P

očetak utakmice je obećavao mnogo uzbuđenja. Fudbalerke Mašinca su žestoko započele utakmicu i prve pripretile, ali su se još brže primirile nakon primljenog gola u šestoj minuti. Marija Radojičić je započela akciju po levoj strani, loptu je prosledila do Marcele Nascimento koja se izborila za pogodnu poziciju i sa oko 16-17 metara loptu smestila u mrežu. Tokom prvog poluvremena Spartak je imao veću inicijativu i veći posed lopte, ali nije napravio previše dobrih prilika za promenu rezultata. Lepu priliku je imala Marcela u 25. minuti, ali je lopta prošla pored stative. Najbolja prilika bila je u 38. minuti nakon lepe kombinacije između Bruch - Filipović - Marcela, da bi Marcela poslala idealnu loptu u peterac ali je Nina Dorin bila kraća za par santimetara i lopta je otišla u gol-aut.

Na početku drugog poluvremena, u 49. minuti, Aleksandra Lazarević je trapavo reagovala i lopta je pogađa u ruku u kaznenom prostoru Mašinca. Kazneni udarac sa bele tačke izvela je Violeta Slović i rezultat je 2:0 za Spartak. Nakon ovog gola, pa do završetka meča, na terenu je igrao samo tim domaćina, a gošće su se povukle u tešku defanzivu. Zato je na momente utakmica bila pomalo monotona jer je nedostajala ona neophodna doza takmičarske neizvesnosti.

Šampion promašaja na današnjoj utakmici bila je Nina Dorin. Nakon što je u prvom poluvremenu propustila lepu priliku za postizanje gola, u drugom poluvremenu se propisno obrukala u dve situacije. Prvo u 55. minuti kada je Marija Radojičić napravila spektakularni veleslalom kroz odbranu Mašinca, idealno ubacila loptu na metar od gol linije, pravo u noge Nine Dorin, ali je loptu tako loše zahvatila da je lopta preletela iznad prečke(?)! Drugi veliki kiks je imala u 84. minuti kada se našla u situaciji 1 na 1, ali ni tu priliku nije iskoristila nego je pogodila golmanku Maju Jović.

Igračica kalibra kao što je Nina Dorin i pored toga što je imala loš dan ipak se dva puta upisala u listu strelaca. Violeta Slović je uputila dugu loptu, a Nina Dorin je utrčala u prazan prostor, pretrčala odbrambene igračice i povisila rezultat na 3:0. U 74. minuti Marcela je izvela korner, Anđela Frajtović je zahvatila loptu glavom, ali je golmanka Mašinca uspela da odbije loptu. U gužvi u šesnaestercu najspretnija je bila Nina Dorin i povećala rezultat na 4:0. Peti gol rutinski postiže Anđela Frajtović, a neposredno pre nego što će biti odsviran kraj utakmice Jelena Marenić i Nina Dorin duplim pasom osvajaju prostor i u završnici Jelena Marenić postiže gol i postavlja konačan rezultat na 6:0.

STRELCI:
 • Marcela Nascimento, 6. minut
 • Violeta Slović, 50. minut (KU)
 • Nina Dorine, 63. i 74. minut
 • Anđela Frajtović, 86. minut
 • Jelena Marenić, 90. minut

FOTOGRAFIJE:

 • Možete pogledati na našoj FEJSBUK stranici

GOST:

 • 1 Maja Jović
  3 Milica Stevanović
  5 Isidora Vučković
  6 Nevena Milivojević
  7 Milica Stanković (C)
  9 Maja Ćirić 74'
  10 Mima Stanković 90'
  11 Aleksandra Lazarević
  13 Aleksandra Zlatanović
  14 Jovana Vasiljković
  17 Andrijana Pejčić 53'
 • 12 Todora Stefanović
  4 Ksenija Radulović
  8 Jovana Brusin 53'
  15 Agata Cvetanović
  16 Dejana Stojiljković 90'
  18 Sandra Savić 74'
  19 Miljana Golubović
 • Trener:
 • Perica Krstić