3. kolo sezona 2017 /18

DOMAĆIN:

 • 12 Ines Obradović
  2 Tamara Marković
  4 Tijana Đorđević 79'
  5 Miljana Smiljković 43'
  6 Jovana Miladinović 48' 68'
  7 Ivana Krivokapić 59'
  8 Aleksandra Savanović
  9 Mirela Tenkov
  10 Katarina Đorđević (C) 72'
  11 Jovana Stojanović
  17 Sanda Malešević
 • 1 Marina Petković
  14 Jovana Aranđelović
  16 Emilija Živanović 59'
  18 Sanja Ivošević 68'
  3 nema
  13 nema
  15 nema
 • Trener:
 • Aleksandar Petrović

ŽFK Crvena zvezda - ŽFK Spartak 0 : 2 (0:1)

 

IZVOD IZ ZVANIČNOG ZAPISNIKA:MESTO: Beograd, Stadion FSB. DATUM: 22.09.2017. od 13:00 časova. SUDIJA: Ana Minić (Niš). ASISTENTI: Aleksandra Milojević i Aleksandra Stojanac. DELEGAT: Slavica Marjanović (Niš). VREME: Oblačno, slab vetar, temperatura 14°C.

 

U

prvoj minuti Mirela Tenkov vešto koristi grešku Spartakove odbrane i stvara odličnu priliku za postizanje gola, ali Milica Kostić izvanredno reaguje i spašava svoju mrežu. Da je preciznija šutala glavom i Katarina Đorđević je mogla postići gol u 26. minuti, kao i Marcela u 30. minuti kada je lopta pogodila stativu.
U 41. minuti Spartak izvodi lepu akciju. Nina Dorin nadomak kaznenog prostora prosleđuje loptu udesno do Simone Krstanoski, a ona loptu ubacuje u kazneni prostor do Marcele koja se vešto oslobađa čuvarki i pogađa mrežu.
Prvo poluvreme proteklo je u dominaciji gostujuće ekipe, ali ta dominacija je delovala prilično neuverljivo zbog mnoštva grešaka i malo izglednih šansi i još manje šuteva prema golu.

U drugom poluvremenu Spartakova igra je smislenija. I dalje ima veći posed lopte i kontrolu nad terenom, ali nedostaje dobra završnica. Lepu priliku u 65. minuti imala je Nina Dorin, na asistenciju Marcele, ali je lopta otišla pored stative. Lepu priliku je propustila i Tijana Filipović, samo minutu kasnije, ali i ona šalje loptu pored gola.
U 81. minuti brz kontranapad započinje Nina Dorin, odigrava dupli pas sa Marcelom i povratnu loptu smešta u mrežu kraj nemoćne golmanke.

Po završetku meča Sara Pavlović, jedna od korisnijih Spartakovih igračica je izjavila:
"Jedna izuzetno teška utakmica protiv ekipe koja nam je dobro poznata i koja nam ove sezone može biti veliki konkurent za prvo mesto. Mi smo malo slabije ušle u utakmicu, ali smo uspele da ispoštujemo svoje zadatke i da ostvarimo naš cilj. Danas je umor bio naš najteži protivnik. Dvanaest naših igračica je igralo za reprezentaciju i praktično smo bez odmora ušle u nastavak prvenstva."

Šef stručnog štaba Boris Arsić je, takođe, komentarisao:
Zvezda je igrala dobro i disciplinovano u fazi odbrane. Dobro su ušli u utakmicu. Na samom početku su imali dobru šansu, a i kasnije su u par situacija uspele da priprete. Ko zna u kom pravcu bi otišla utakmica da su postigli gol u prvoj minuti. Istakle su se Katarina Đorđević i Mirela Tenkov koja u kontinuitetu igra dobro i u svakom momentu zna biti opasna. Ostatak ekipe je bio kompaktan, disciplinovan i veoma motivisan. Vrlo dobro su stajale i pokušavale da sačekaju našu grešku i na tranziciju da postignu gol. Generalno, Zvezda je danas pružila dobar otpor. Primetna je promena načina igre u odnosu na prethodne sezone.

 

STRELCI:
 • Marcela Nascimento, 41. minut
 • Nina Dorine, 81. minut
NAJISTAKNUTIJA IGRAČICA:
 • Sara Pavlović

 

FOTOGRAFIJE:
 • Možete pogledati na našoj FEJSBUK stranici

GOST:

 • 1 Milica Kostić
  2 Simona Krstanoska
  4 Oršoja Vajda
  5 Violeta Slović (C)
  6 Anđela Frajtović
  7 Marcela Nascimento
  8 Alexandra Bruch
  10 Tijana Filipović
  11 Nina Dorine 85'
  15 Sara Pavlović
  17 Tijana Matić 59'
 • 12 Sara Cetinja
  3 Alina Baka
  9 Marija Radojičić 59'
  13 Milana Golubović
  14 Marina Bradić
  16 Dunja Mostarac
  18 Jelena Marenić 85'
 • Trener:
 • Boris Arsić