3. kolo play-off SUPER LIGA SRBIJE ZA ŽENE - sezona 2016 /17

DOMAĆIN:

 • 1 Milica Kostić
  2 Simona Krstanoska 90+2'
  4 Orsolya Vajda
  5 Violeta Slović (K)
  6 Anđela Frajtović
  8 Marija Ilić
  9 Marija Radojičić
  10 Tijana Filipović
  15 Sara Pavlović
  17 Tijana Matić
  18 Jelena Marenić 60'
 • 12 Sara Cetinja
  3 Alina Baka
  7 Marcela Nascimento
  11 Adrienne Mekuko 60'
  13 Milana Golubović
  16 Dunja Mostarac
  14 nema
 • Trener:
 • Boris Arsić
ŽFK Spartak - ŽFK Crvena zvezda 1 : 0 (0:0)

 

IZVOD IZ ZVANIČNOG ZAPISNIKA:MESTO: Subotica, Gradski stadion, gledalaca oko 700. DATUM: Subota 06. 05. 2017. od 19,30 časova. SUDIJA: Jelena Banjeglav (Bačka Topola). ASISTENTI: Svetlana Bilić i Bojana Šćepanović. DELEGAT: Dragan Isailović (Šabac). VREME: Oblačno bez padavina. 15.7°C. Pritisak: 1011.6 hPa

 

F

udbalerke Crvene zvezde započele su meč znatno agresivnije i angažovanije, pa su u prvih 15-20 minuta igru preselile na polovinu terena koji pripada domaćoj ekipi. Nekoliko Zvezdinih lepo smišljenih napada ostali su samo na pokušaju zahvaljujući odličnim odbranama Milice Kostić. Pritisak je malo popustio tek od 14. minuta kada je Marija Radojičić pobegla svojim čuvarkama i uputila prvi šut prema Zvezdinom golu. Od 20. minuta, pa do kraja prvog poluvremena, odnos snaga je manje-više bio ravnopravan uz blagu terensku prednost na Zvezdinoj strani.

Prelomni trenutak utakmice se dogodio u drugom poluvremenu, od 60. minuta, nakon ulaska u igru tamnopute Adrienne Mekuko. Njena agilnost i brzina stvarali su stalni pritisak na Zvezdinu odbranu, što je dalo više prostora za Mariju Radojičić i sve opasnije Spartakove napade po desnoj strani.
U 64. minuti Jovana Aranđelović pravi prekršaj, a Sara Pavlović izvodi slobodan udarac sa oko 18 metara iskosa sa desne strane i postiže majstorski pogodak za domaći tim.

Narednih pola sata, iako nije bilo promene rezultata, publika je mogla uživati u naizmeničnim napadima obe ekipe, pri čemu su Spartakovi bili za nijansu brojniji i opasniji.
Nakon utakmice Boris Arsić i Darko Stojanović su održali konferenciju za štampu pri čemu su oba trenera istakla odličnu i požrtvovanu igru kako svoje tako i protivničke ekipe i čestitali na fer i korektnoj igri.

Predsednik ŽFK Spartak Zoran Arsić se zahvalio lokalnoj samoupravi i JKP Stadion što su ženskom fudbalskom klubu ukazali čast da otvori sezonu odigravanja utakmica u noćnom terminu. "Ovo je bio konkretan doprinos afirmaciji i popularizaciji ženskog fudbala. Drago mi je što su mediji propratili ovaj sportski događaj, a posebno se zahvaljujem publici koja je u velikom broju došla na stadion."

STRELCI:
 • Sara Pavlović u 66. minuti
NAJISTAKNUTIJA IGRAČICA:
 • Sara Pavlović

 

FOTOGRAFIJE:

GOST:

 • 1 Marina Petković
  2 Tijana Đuriček
  5 Jovana Stojanović
  7 Jana Radosavljević 71'
  8 Dejana Stefanović
  9 Mirela Tenkov
  10 Dina Blagojević
  11 Katarina Đorđević (K)
  14 Jovana Aranđelović 64'
  17 Darija Đukić
  22 Tijana Đorđević 69' 89'
 • 12 Ines Obradović
  3 Anđela Krstić
  6 Jovana Miladinović
  13 Slađana Vejnović
  15 Emilija Živković 89'
  16 Margita Vasović
  18 Ivana Krivokapić 71'
 • Trener:
 • Darko Stojanović