1. kolo play-off SUPER LIGA SRBIJE ZA ŽENE - sezona 2016 /17

DOMAĆIN:

 • 1 Milica Kostić
  2 Simona Krstanoska 85'
  4 Orsolya Vajda
  5 Violeta Slović (K)
  6 Anđela Frajtović
  7 Macelinja Nascimento 69'
  8 Marija Ilić
  9 Marija Radojičić
  10 Tijana Filipović
  15 Sara Pavlović
  17 Tijana Matić 75'
 • 12 Sara Cetinja
  3 Alina Baka 85'
  11 Adrienne Mekuko 75'
  13 Milana Golubović
  16 Dunja Mostarac
  18 Jelena Marenić 69'
  14 nema
 • Trener:
 • Boris Arsić
ŽFK Spartak - ŽFK Mašinac 8 : 0 (2:0)

 

IZVOD IZ ZVANIČNOG ZAPISNIKA:MESTO: Subotica, Gradski stadion. DATUM: 15. 04. 2017. od 14:00 časova. SUDIJA: Jasmina Mickoska (Barič). ASISTENTI: Aleksandra Milojević i Bojana Šćepanović. DELEGAT: Miodrag Grdinić (Beograd). VREME: Promenljivo oblačno bez padavina. Temperatura 14 C°

 

F

udbalerke Mašinca su prve pripretile još u 4. minuti. Milena Trnavac se probila po desnoj strani i iskosa sa oko 10-12 metara šutirala prema golu Milice Kostić. Lopta pogađa Anđelu Frajtović, menja pravac i okrznuvši stativu odlazi u korner.
U 16. minuti Marcelinja preseca jednu dijagonalu, vara svoje čuvarke i stvara situaciju 1 na 1, ali odlično postavljena Milica Petković sprečava da lopta završi u mreži.
Tri minuta kasnije Marija Radojičić sama u šesnaestercu oko sebe okreće nekoliko igračica, šutira iz poluokreta, ali lopta prolazi pored stative.
Prvih pola sata odnos snaga je manje-više bio izjednačen, uz blagu terensku inicijativu i veći posed lopte u korist Spartaka. Potpuni preokret počinje od 36. minuta kada Marija Radojičić upućuje odličan centaršut, a Simona Krstanoska loptu glavom šalje u mrežu. Pet minuta kasnije Simona Krstanoska je u prilici da povisi rezultat na 2:0. Uspela je da se probije u protivnički šesnaesterac, ali je oborena s leđa pa sudiji Jasmini Mickoski ništa drugo ne preostaje nego da pokaže na belu tačku. Siguran egzekutor je Violeta Slović za 2:0.

Od početka drugog poluvremena fudbalerke Spartaka potpuno preuzimaju dominaciju i ne dozvoljavaju da se gošće u zelenim dresovima previše razmahnu. U 48. minuti Anđela Frajtović ubacuje loptu u peterac, Marija Radojičić šutira, ali lopta ponovo prolazi pored stative.
U 61. minuti, nakon uigrane kombinacije pri izvođenja kornera, lopta dolazi do Tijane Filipović koja sa oko 20 metara, iskosa sa leve strane, postiže lep gol za 3:0.
Pet minuta kasnije Marcelinja je najspretnija u buketu fudbalerki, u petercu Mašinca, i loptu iz neposredne blizine ubacuje u mrežu.
Na 5:0 povisuje Jelena Marenić koja je u igru ušla samo 3 minuta ranije.
U 83. minuti Marija Ilić izvodi slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora, iskosa sa leve strane, i loptu majstorski smešta u mrežu za 6:0.
Sedmi pogodak postiže Marija Radojičić, nakon bega od svojih čuvarki. U situaciji 1 na 1 Milica Petković je ponovo dobro reagovala, ali se iskusna Radojičićka nije dala prevariti. Prihvatila je odbijenu loptu a zatim je poslala u nebranjenu mrežu.
Konačan rezultat od 8:0 u sudijskoj nadoknadi majstorski postiže Marija Radojičić.

U gostujućoj ekipi odličnu igru je prikazala kapitenka Milica Stanković. U ekipi "Golubica", koja je igrala kompaktno i timski, teško je bilo odlučiti se samo za jednu igračicu. Velika zasluga za ubedljivu pobedu pripada Simoni Krstanoski koja je otvorila goleadu, zatim neumornoj Mariji Radojičić koja je bila stalna pretnja golu Milice Petković, ali se moraju pohvaliti i igračice odbrane Violeta Slović i Oršoja Vajda.

STRELCI:
 • Simona Krstanoska u 36. minuti
 • Violeta Slović u 44. minuti (KU)
 • Tijana Filipović u 61. minuti
 • Marcela Nascimeno Leandro u 66. minuti
 • Jelena Marenić u 72. minuti
 • Marija Ilić u 82. minuti
 • Marija Radojičić u 84. i 90+1 minutu
NAJISTAKNUTIJA IGRAČICA:
 • Simona Krstanoska

FOTOGRAFIJE:
 • Možete pogledati na našoj FEJSBUK stranici
Naš verni navijač LASLO MIRKO, prisutan na svakoj utakmici i treningu, danas prvi put nije bio prisutan na stadionu da bodri svoj voljeni tim. Kratka i teška bolest juče je odnela pobedu nad životom.
Mirko, hvala ti za sve lepe zajedničke trenutke. Golubice su današnja pobeda posvetile tebi u čast.

 

GOST:

 • 12 Milica Petković
  2 Anđela Šarac 88'
  3 Milica Stevanović
  5 Isidora Vučković
  6 Nevena Milivojević
  7 Milica Stanković (K)
  8 Viktorija Mišeljić
  10 Milena Trnavac 58'
  11 Aleksandra Lazarević 41'
  13 Aleksandra Zlatanović
  14 Jovana Vasiljković
 • 1 Maja Jović
  4 Tamara Nikolić 88'
  9 Mima Stanković
  15 Ksenija Radulović
  16 Sandra Savić
  18 Jovana Brusin 58'
  17 nema
 • Trener:
 • Perica Krstić