10. kolo SUPER LIGA SRBIJE ZA ŽENE - sezona 2016 /17

DOMAĆIN:

 • 1 Milica Kostić
  3 Yekaterina Gokhman 89'
  4 Orsolya Vajda
  5 Violeta Slović (K)
  7 Allegra Poljak 77'
  8 Shu-o Tseng
  10 Tijana Filipović 79'
  11 Simona Krstanoska
  15 Sara Pavlović
  17 Tijana Matić 20'
  19 Cristina Lopes 13'
 • 12 Sara Cetinja
  2 Alina Baka
  6 Alexandra Quincey 20'
  9 Adrienne Mekuko 79'
  13 Anđela Frajtović
  16 Dunja Mostarac
  18 Jelena Marenić 77'
 • Trener:
 • Boris Arsić
ŽFK Spartak - ŽFK Sloga Radnički 4 : 0 (2:0)

 

IZVOD IZ ZVANIČNOG ZAPISNIKA:MESTO: Subotica, Gradski stadion. DATUM: 29.10.2016. od 14:00 časova. SUDIJA: Tamara Petrić (Beograd). ASISTENTI: Marija Đoković i Ivana Nešković. DELEGAT: Nedeljko Radović (Novi Sad). VREME: Promenljivo obačno, temperatura 15.8°C, vlažnost 84%, vazdušni pritisak 1028.4 hPa, brzina vetra 5.2 m/s

 

Savladana je i najteža prepreka

Odlična igra oba tima. Spartak zasluženo uzeo 3 boda. Crveni karton, Čubrilo i Radojičićka uneli mnogo zebnje među domaće navijače. Golmanke Kostićeva i Gardijanova na velikim iskušenjima. Derbi opravdao očekivanja.

 

P

rvih 13 minuta odnos snaga na terenu je bio izjednačen. Igralo se mahom na sredini terena, uz nekoliko sporadičnih pokušaja da se ugrozi gol protivničke ekipe.
Tekao je 13. minut, Sloga je u bila napadu. Spartakova odbrana pravi kardinalnu grešku, a Marija Radojičić oduzima loptu i juri prema Spartakovom golu. Za korak iza nje trčala je poslednja odbrambena igračica. Na oko 18 metara od gola Cristina Lopes pristiže iz drugog plana i pravi prekršaj nad Radojičićevom i zbog toga biva kažnjena crvenim kartonom.
Sa igračicom više Sloga je pojačala pritisak na gol Spartaka, ali nedovoljno da bi iskoristila stečenu brojčanu prednost. U 20. minutu Boris Arsić vrši taktičku izmenu i umesto Tijane Matić u igru ubacuje robusnu Alexandru Quincey koja uz dve "radilice", Tijanu Filipović i Saru Pavlović, uspostavlja ravnotežu na sredini terena i amortizuje napade gostujuće ekipe.
U 27. minuti Allegra Poljak nakon duplog pasa sa Tijanom Filipović, prihvata loptu u šesnaestercu, "lažnjakom" vara odbranu i šalje loptu u donji desni ugao. Spartak je poveo sa 1:0 što je izazvalo buru oduševljenja kod inače mirne subotičke publike.
U 33. minuti, Sloga je u napadu i na Spartakovoj polovini terena. Lopta pogađa u ruku neku od igračica Sloge i odbija se do Jelene Čubrilo. Odbrana domaće ekipe zastaje, očekujući sudijski zvižduk, ali snalažljiva Jelena Čubrilo prihvata loptu i snažno sa oko 20 metara šutira. Milica Kostić krajnjim naporom i vrhovima prstiju loptu skreće ka stativi od koje se odbija u korner.
U 41. minutu igre Jelena Čubrilo izvodi slobodan udarac sa oko 25 metara. Precizno je nanišanila gornji desni ugao, ali je fantastična parada Milice Kostić spasila Spartakovu mrežu i "paukov život".
Započeo je 45. minut. Spartakov napad teče po desnoj strani. Sa oko 25 metara, iskosa sa desne strane, Simona Krstanoska topovski šutira i pogađa gornji levi ugao za 2:0. Bio je to pravi evrpgol, najlepši na utakmici, a atraktivnost mu je pojačala Slogina golmanka, Ljiljana Gardijan, prelepom paradom.

Gardijanova zaleđena na minus 4

Na početku drugog poluvremena, u 49. minuti, Allegra Poljak je presekla započetu akciju na Sloginoj polovini terena. Napala je iskosa sa desne strane, prevarila odbranu, zaobišla golmanku i mirno šutirala u prazan gol. Spartak je poveo sa 3:0. Minutu kasnije iz igre izlazi Marija Radojičić, a napadi Sloge gube na brzini i oštrini. Spartak sada u svojim rukama drži sve konce igre i diktira tempo.
U 65. minuti Simona Krstanoski se probila po desnoj strani, ubacila je loptu u peterac, ali je Gardijanova reagovala munjevito i loptu praktično skinula s glave Alexandre Quincey. Bila je to izvanredna prilika.
U 76. minuti Tijana Janković, Slogina kapitenka, pravi prekršaj nad Allegrom Poljak i biva kažnjena sa drugim žutim kartonom zbog čega mora da napusti igru. Istovremeno i Allegra zbog zadobijene povrede, srećom lakše prirode, mora da napusti igru. Vrše se zamene igračica. Kod Spartaka umesto Allegre Poljak ulazi Jelena Marenić, a zamenu igračica vrši i Sloga.
Prekid je potrajao nekoliko minuta, publika očekuje završetak utakmice, ali borbena Shu-o Tseng ne misli tako. Probila se po desnoj strani, ubacila loptu pred gol, a Jelena Marenić je iz neposredne blizine loptu preusmerila u Sloginu mrežu kraj nemoćne Gardijanove. Bio je 85. minut i 4:0 za Spartak. Pet minuta kasnije Adrienne Mekuko ponavlja situaciju, ali ovoga puta Jelena Marenić nije bila dovoljno precizna i lopta preleće iznad prečke.

Na muci se poznaju junaci

U proteklih 10 kola današnja utakmica je sigurno bila najuzbudljivija i najčvršća. Golubice su u najtežem trenutku, ostavši sa igračicom manje, pokazale izvanredan timski duh i odličnu uigranost što su na kraju krunisale ubedljivom pobedom i sa pomalo neočekivano visokim rezultatom. Najistaknutija igračica danas je bila Allegra Poljak, a izvanredne su bile Milica Kostić, Violeta Slović i Simona Krstanoska. Pohvale zaslužuju i vredne "radilice" Tijana Filipović i Sara Pavlović.

STRELCI:
 • Allegra Poljak u 27. i 50. minut
 • Simona Krstanoska u 45. minuti
 • Jelena Marenić u 86. minuti
NAJISTAKNUTIJA IGRAČICA:
 • Allegra Poljak

 

FOTOGRAFIJE:
 • Možete pogledati na našoj FEJSBUK stranici

GOST:

 • 1 Ljiljana Gardijan
  2 Marija Dabić 84'
  3 Marina Šišković 63'
  5 Tijana Janković (K) +=
  6 Ivana Erac
  7 Marija Radojičić 51'
  8 Jelena Čubrilo
  9 Ana Veličković 46' 38'
  10 Kristina Krstić
  11 Sandra Đilas 77'
  17 Jelena Varda
 • 12 Bojana Jeftić
  4 Marija Krunić 51'
  14 Ivana Jovanović 77'
  15 Marija Čubrilo 46'
  16 Nevena Gojak 84'
  13 nema
  18 nema
 • Trener:
 • Zoran Dmitrić