Mlade fudbalerke se nadmeću za mesto u timu PRIJATELJSKA MEĐUNARODNA UTAKMICA

DOMAĆIN:

 • 12 Karla Slanović
  3 Mateja Bulut
  7 Kristina Nevrkla
  8 Violeta Baban (K)
  14 Marija Kunštek
  15 Leonarda Balog
  19 Ivana Maltašić
  4 Lara Lucić
  16 Martina Šalek
  20 Ena Pernar
  9 Lorena Balić 27
 • 18 Tamara Laslavić 27 79
  11 Katarina Pranješ 79
 • Trener:
 • Tihomir Rudež
ŽNK Osijek - ŽFK Spartak 0 : 2 (0:1)

Leonarda Balog (beli dres) i Goya H. Tcheury

 

IZVOD IZ ZVANIČNOG ZAPISNIKA:MESTO: Osijek, stadion Mačkamama. DATUM: 24.02.2019. od 12:00 h. SUDIJA: Krešimir Vidačić (Osijek). ASISTENTI: Luka Vidak i Hrvoje Rikert. VREME: Oblačno.

 

P

rijateljska utakmica s međunarodnim predznakom između ŽNK Osijek i ŽFK Spartak, dugogodišnjih sportskih prijatelja i stalnih učesnica Lige šampiona, odigrana je u sklopu priprema za nastavak prolećnog dela superligaškog takmičenja.

Fudbalerke Spartaka tek pristigle sa priprema iz Turske i sa znatno podmlađenim timom, ubeležile su solidne rezultate na 4 prethodne provere. Ipak, utakmica protiv Osječanki je za stručni štab uvek bila najsigurniji pokazatelj za ono što predstoji na domaćem terenu. Ovoga puta, i tim pre, što su Osječanke prošle nedelje gostovale u Beogradu kod Crvene Zvezde. Taj susret je završen podelom bodova (1:1).

Nažalost, danas ŽNK Osijek nije na teren izveo sve igračice i svoju najjaču postavu, između ostalog i zato što najavljena pojačanja iz inostranstva čekaju na vize za dolazak u Hrvatsku. Na golu nije bila ni Milena Vuković, srpska golmanka koja će u predstojećoj polusezoni braniti boje Osijeka.

U fer i korektnoj utakmici Spartak je odneo pobedu sa dva gola Kristine Tanasković, jedne od 6 mladih i talentovanih fudbalerki koje su ove zime obukle Spartakov dres.

Za 13. mart je zakazana uzvratna utakmica koja će za obe ekipe biti generalna proba pred početak takmičenja. Utakmica značajna za stručni štab Spartaka, jer se mlade igračice ozbiljno nemeću za svoje mesto u timu. Možda je utakmica još značajnija za Osijek čija je liderska pozicija ugrožena nakon dugogodišnje suverene vladavine u Prvoj ženskoj nogometnoj ligi Hrvatske.

STRELCI:
 • Kristina Tanasković, 45. i 71. minut
FOTOGRAFIJE:
 • Možete pogledati na našoj FEJSBUK stranici

GOST:

 • 1 Milica Kostić
  3 Milica Denda
  4 Orsolya Vajda
  5 Violeta Slović
  6 Anđela Frajtović
  10 Tijana Filipović
  11 Kristina Tanasković
  14 Adrijana Derviši 45
  15 Sara Pavlović 82
  16 Goya H. Tcheury 63
  17 Tijana Matić
 • 12 Dajana Mihajlović
  2 Milana Golubović 82
  8 Anđela Kričak
  9 Aline Rosa da Costa 63
  18 Živana Stupar 45
  19 Anastasija Ćirić
 • Trener:
 • Boris Arsić