Spartak savladao šampionke Mađarske PRIJATELJSKA MEĐUNARODNA UTAKMICA

DOMAĆIN:

 • 1 Milica Kostić
  2 Simona Krstanoska
  4 Orsolya Vajda 70'
  5 Violeta Slović (C)
  6 Anđela Frajtović 80'
  7 Clare Murphy
  9 Marija Radojičić
  11 Nina Dorine
  15 Sara Pavlović
  17 Tijana Matić 82'
  18 Aimee Flavia Phillips
 • 12 Sara Cetinja
  2 Alina Baka 80'
  8 Marija Ilić
  10 Tijana Filipović
  13 Anđela Kričak 82'
  14 Marina Bradić
  16 Dunja Mostarac 70'
  19 Natalija Drobnjak
 • Trener:
 • Boris Arsić
ŽFK Spartak - MTK Hungaria 1 : 0 (0:0)

 

IZVOD IZ ZVANIČNOG ZAPISNIKA:MESTO: Subotica, pomoćni teren sa veštačkom travom. DATUM: 03.02.2018. od 13:00 časova. SUDIJA: Stefan Jeknić (Palić). ASISTENTI: Alen Milosavljević i Dušan Rajković. VREME: hladno, susnežica.

 

Prvu kontrolnu utakmicu za nastavak takmičenja na domaćoj sceni, Spartak je odigrao protiv MTK Hungaria, šampionki Mađarske. Geografska blizina, prijateljstvo i korektni odnosi stručnih štabova, više godina unazad su odličan probni test za obe ekipe tokom pripremnih perioda.

 

P

o hladnom i vetrovitom vremenu, uz povremene nalete kiše i snega, fudbalerke oba tima su pokazale veliku borbenost i požrtvovanje i visok tempo igre tokom svih 90 minuta. Malobrojna domaća publika pomno je pratila i komentarisala poteze novih članica Spartakovog tima; Aimee Flavia Phillips, Clare Murphy i Anđele Kričak. Opšti utisak za sve tri igračice je veoma povoljan.

U utakmici dva ravnopravna rivala nije bilo previše posla za čuvarke mreže. Prvu ozbiljnu priliku je imala Marija Radojičić u 22. minuti, ali je lopta pogodila rašlje gola. U 57. minuti Edina Faradi-Szabo je šutom sa distance pokušala da iznenadi, ali Milica Kostić je lepom paradom sačuvala svoju mrežu. U 72. minuti fudbalerke Diana Csanyi, Agnes Nagy i Zsuzsanna Szabo lepom kombinacijom stižu do Spartakovog gola stvarajući izglednu priliku da ugroze Spartakov gol, ali je njihova akcija osujećena.
Jedini gol na utakmici u 77. minuti postiže Anđela Frajtović sa ivice šesnaesterca. Golu je prethodio prodor po desnoj strani i snažan presing na golmanku MTK od strane Novozelanđanke Aimee Flavia Phillips. Usled presije vrlodobra golmanka Luca Varga reaguje onako kako je situacija dozvolila, a odbijenu loptu je prihvatila Frajtovićeva i snažnim šutom je šalje u nebranjenu mrežu.

Publika je videla dinamičan i dopadljiv fudbal, a na stručnim štabovima ostaje da analiziraju slabosti svojih ekipa. Revanš će se odigrati za dve nedelje u Budimpešti.

STRELCI:
 • Anđela Frajtović u 77. minutu
FOTOGRAFIJE:
 • Možete pogledati na našoj FEJSBUK stranici

GOST:

 • 13 Luca Varga
  8 Barbara Toth
  4 Lilla Turanyi
  9 Reka Demeter
  23 Dora Szabo 62'
  33 Lilla Nagy 46'
  11 Dora Papp
  17 Edina Faradi-Szabo
  10 Diana Csanyi
  15 Zsuzsanna Szabo 79'
  77 Agnes Nagy
 • 99 Reka Czocs
  19 Leticia Anda 79'
  88 Adel Papp 46'
  18 Anita Pinczi (C) 62'
 • Trener:
 • Gyorgy Szabados