Pirša: Čekamo revanš u Subotici PRIJATELJSKA UTAKMICA MLAĐIH KATEGORIJA
Postavio Admin: 19. 02. 2018.

 

U nedelju 18. 02. 2018. godine od 13:00 časova, na terenu sa veštačkom travom fudbalske akademije "Krpan & Babić" u Osijeku, odigrana je prva prijateljska utakmica sa međunarodnim predznakom mlađih kategorija između ŽNK Osijek (Hrvatska) i ŽFK Spartak (Srbija).

Starija, iskusnija i fizički dominantnija ekipa devojčica ŽNK Osijek je u ovoj utakmici bila bolja i zasluženo je pobedila rezultatom 6:1.

Da je utakmica u prvih 15 minuta pošla drugačijim tokom, rezultat je mogao biti i povoljniji za subotičku ekipu. Mlade "golubice" su pod utiskom "istorijskog značaja"* utakmice i pod jakim pritiskom objektivno jačih rivalki napravile mnogo početničkih grešaka. U prvih 15 minuta "golubice" nisu iskoristile tri stopostotne šanse (Zorana Abraham u situaciji 1 na 1, Vanja Petrović - stativa), dok su domaće igračice svoje tri šanse realizovale 100% i nakon 15 minuta vodile sa ubedljivih 3-0.
Do kraja utakmice domaće igračice su rutinski postigle još tri gola, a kapitenki Zorani Abraham je pripala čast da postigne počasni pogodak za Spartak.

Treba istaći veliku borbenost mladih "golubica" i čestitati im što nisu klonile duhom i pored visokog vođstva svojih rivalki. Šef stručnog štaba Renato Pirša je zadovoljan prikazanom igrom svojih izabranica.

"Većina taktičkih i tehničkih zahteva, na kojima je stručni štab insistirao, bila je ispunjena" - rekao je Pirša.
"Posebno želim da se zahvalim besprekornim domaćinima i unapred se radujem nastavku saradnje i međusobnim utakmicama mlađih kategorija. Čekamo revanš u Subotici koji bi se trebao realizovati na leto ove godine."

U ekipi ŽFK Spartak su nastupile: Martina Kujundžić, Marija Trkulja, Zorana Abraham, Georgina Pataki, Sara Stopić, Nađa Uvalin, Teodora Marki, Vanja Petrović, Tamara Ivković Ivandekić, Anđela Maljan, Maja Molnar, Nikoleta Praštalo, Dušica Lekić, Darisa Ademi, Talia Šami i Anđela Trkulja. Članovi stručnog štaba: Renato Pirša (glavni trener), Boris Štetak (pomoćni trener) i Teodor Stančić (trener golmanki)

Napomena: Od formiranja škole fudbala ovo je bila prva međunarodna utakmica koju su mlađe kategorije ŽFK Spartak odigrale u inostranstvu. Takođe treba napomenuti da je ŽFK Spartak bio inicijator i aktivni učesnik u osnivanju ŽNK Osijek 1990. godine, kao i činjenicu da su Subotica i Osijek bratski gradovi.