Najmlađe "golubice" ponovo uspešne protiv dečaka TURNIR U SENTI - "FUDBAL ZA SVE"
Postavio Admin: 04.02. 2019.


STOJE: trener Renato Pirša, Staša Đokić, Anđela Maljan, Sara Stopić, Anđela Trkulja.
ČUČE: Anđela "Frajtica" Marković, Natalija Obradović, Marija Maja Rajić, Georgina Pataki.

 

P

o drugi put su mlade fudbalerke Spartaka uspešno završile učešće na turniru u malom fudbalu u Senti. Turnir je bio namenjen dečacima, 2003. godište, ali su organizatori turnira, senćansko udruženje "Sport za sve", uputili poziv i ekipi devojčica Spartaka, godište 2003-2004.

U gradskoj sportskoj hali u Senti, u subotu 2. februara 2019. godine, okupilo se 8 ekipa koje su podeljene u dve grupe i to:

Grupa A:
Grupa B:
FK Senta-A
AFK Ada
FA Coerver-SU
FK Kevi
FK Senta-B
ŽFK Spartak
FK Jedinstvo
FK Nyers Istvan Akademija

 

Rezultati Spartakovih utakmica
✪ ŽFK Spartak – FK Nyers Istvan Akademija 2 : 0 (strelci: Rajić, Obradović)
✪ ŽFK Spartak – FK Jedinstvo 1 : 0 (strelac: Rajić)
✪ ŽFK Spartak – FK Senta-B 2 : 1 (strelci: Obradović, Rajić)

U finalnoj utakmici devojčice Spartaka su poražene od dečaka FK Senta-A rezultatom 3 : 1. Spartaku je pripalo drugo mesto. U finalnoj utakmici gol za Spartak postigla je Natalija Obradović koja je ujedno proglašena i za najboljeg igrača turnira.

Trener Renato Pirša je izjavio: "Moj cilj je bio da devojčice do prolećnog nastavka prvenstva u Razvojnoj ligi odigraju što više jakih utakmica. Ovo je bila odlična prilika da se devojčice nadigravaju sa dečacima. Morale su dati svoj maksimum na terenu, kojim su stekle nova iskustva, što će uticati na njihov kvalitetniji i brži napredak. U svim su se utakmicama hrabro borile i demonstrirale model igre koji je bio spoj kombinatorike i individualne kreativnosti. Po mojoj proceni igrale su na višem nivou od dečaka u pogledu kreativnosti.
U finalnoj utakmici sreća im je okrenula leđa, jer nisu uspele da realizuju nekoliko izglednih šansi, pri rezultatu 0:0. Nakon toga pala je koncentracija i poraz je bio neminovan. Pohvalio bih dečake FK Senta koji su osim dobre igre prikazali visok fer-plej. Svoju fizičku nadmoć su pretočili u fudbal "bez velikog rizika", mudro iskoristili greške protivnika i zasluženo slavili pobedu.
Moram istaći da su sve devojčice bile sjajne, a čast da bude najbolji igrač na turniru dečaka - pripala je devojčici - Nataliji Obradović."