Golubice osvojile prvenstvo u futsalu PRVENSTVO VOJVODINE U FUTSALU ZA DEVOJČICE
Postavio Admin: 03. 03. 2019.

ŠAMPIONKE: Spartak, tim A (plavi dres) i Spartak, tim B (beli dres)

 

Sedmi ujedno i poslednji takmičarski dan prvenstva Vojvodine u futsalu za devojčice, održan je u fiskulturnoj sali Srednje tehničke škole "Ivan Sarić" u Subotici. ŽFK Spartak je učestvovao sa dve ekipe, godište 2004. (A tim) i godište 2005.-2006. (B tim).

 

U

prvoj utakmici Spartak A je sa ubedljivih 6:0 pobedio ekipu Kanjiže golovima Maljan, Marković Ž., Rajić i Obradović (3 gola).

Četvrta utakmica na programu bila je ujedno i derbi između timova Spartak A i Vojvodina B. Utakmica je bila veoma dinamična i lepa za oko, a na kraju je pobeda zasluženo pripala domaćim igračicama koje su, osim prednosti domaćeg terena, imale i gromoglasnu podršku sa tribina od svojih mlađih koleginica. Dva gola Natalije Obradović, uz nesebičnu asistenciju Marije Rajić, i pogodak Sare Stopić bili su dovoljni za pobedu (3:0).

✮ U borbi za 5. mesto sastale su se ekipe TSC Kanjiža i Bačka iz Bačke Palanke. U zanimljivoj utakmici fudbalerke Bačke su pokazale više umešnosti i zasluženo pobedile sa uverljivih 5:0.
✮ Utakmica za 3. mesto sastale su se ekipe Vojvodina A i Vojvodina B. Rezultatski potpuno neizvesna (2:2), sa izvanrednim pojedincima u obe ekipe, pobednika su na kraju odlučili penali.
✮ Na kraju, za 1. mesto borile su se dve ekipe domaćina, Spartak A i Spartak B, a pobeda je pripala godinu dana starijim "golubicama" (5:1). Iskustvo je presudilo. Za Spartak A golove su postigle Pataki, Marković Ž., Milosavljević i Obradović (2), dok je za ekipu B počasni gol postigla Anđela Radonjić

Pehare svim ekipama je uručio Vukčević Jovan, predsednik komisije za ženski fudbal FSV. U ime A ekipe pehar je primila Anđela Maljan, dok je za B ekipu pehar preuzela kapitenka Nikoleta Praštalo.

"Kao kruna ovogodišnje zimske lige u futsalu na ovom završnom turniru devojčice su ponovo prikazale kontinuitet u formi. Kroz sve turnire su pokazale vidan napredak u individualnoj i timskoj igri. Veliki napredak se video i u mentalnom aspektu, koji je jako važan za njihov budući razvoj u ovom uzrastu. Ovo je sve bila odlična uvertira za nastavak Razvojne lige, kao i uzbudljive fudbalske godine koja je pred ovim talentovanim devojčicama!" - rekao je trener Renato Pirša

Ovim putem ŽFK Spartak se zahvaljuje Jovanu Vukčeviću i Nikoli Tomičiću, koji su i ove godine dali značajnu organizacionu podršku, kako bi zimska pauza za mlade fudbalerke bila aktivna, čime je omogućen kontinuitet takmičenja tokom cele godine.

FOTOGRAFIJE: pogledajte na našem Fejsbuk nalogu