Mlade "golubice" preuzele lidersku poziciju PRVENSTVO VOJVODINE U FUTSALU ZA DEVOJČICE
Postavio Admin: 11. 02. 2019.

 

U nedelju, 10.02.2019. godine, u sali srednje škole “Ivan Sarić” u Subotici održan je turnir u okviru 7. i 8. kola zimskog prvenstva Vojvodine u futsalu za devojčice. Domaćin je bio ŽFK Spartak.

Za ŽFK Spartak su nastupile:
✔ Spartak A (godište 2004.)
Maja Molnar, Georgina Pataki, Sara Stopić, Anđela Ž. Marković, Tatjana Milosavljević, Natalija Obradović, Marija Rajić i Anđela Maljan
✔ Spartak B (godište 2005-2006.)
Nikoleta Praštalo, Jovana Gabrić, Anđela Radonjić, Milica Gaković, Tamara Ivković Ivandekić, Milica Maljković, Anđela Z. Marković, Monja Jošić i Dušica Lekić.

Rezultati Spartakovih utakmica:
➤ Kanjiža – Spartak B 1:8 (0:3)
Strelci: Jošić (2), Marković Z. (2), Lekić (2), Gaković (1), Ivković (1).
➤ Vojvodina B – Spartak A 0:3 (0:2)
Strelci: Rajić (2), Obradović (1)
➤ Bačka (BP) – Spartak A 2:6 (1:3)
Strelci: Obradović (2), Pataki (1), Marković Ž. (1), Maljan (1), Molnar (1)

Zbog neparnog broja ekipa (izostala ekipa Inđije) odigrana je i jedna revijalna utakmica u kojoj je Vojvodina A bila bolja od "golubica".
Spartak B – Vojvodina A 0:1 (0:1)

Stručnom štabu mlađih kategorija priključio se i Danijel Mikulić (na fotografiji) kao kondicioni trener i fizioterapeut. Njegov glavni zadatkom je prevencija, a po potrebi i saniranje eventualnih povreda. Danijel Mikulić je prethodno radio u rvačkom klubu "Spartak" gde je obavljao iste zadatke u radu sa olimpijskim prvakom Davorom Štefanekom.

Trenutno na tabeli vodi Spartakov A tim, sa istim brojem bodova kao i B tim Vojvodine.
1. Spartak A - 18 bodova
2. Vojvodina B - 18 bodova
3. Spartak B – 16 bodova
4. Vojvodina A – 10 bodova
5. Bačka (BP) – 6 bodova
6. TSC Kanjiža – 3 boda
7. Inđija – 0 bodova

Renato Pirša: "U derbiju kola, utakmici koja je odlučivala o čelnoj poziciji, sastali su se Spartak A i Vojvodina B. Za ovu utakmicu smo se pripremali od samog starta priprema, kroz video analizu sa prethodnih utakmica, kako bi popravili neke greške, usavršili dobre stvari i, naravno, probali da prikažemo nešto novo u našoj igri. Kroz zajedničke treninge devojčice su uspele da sve prethodno analizirano i uigravano sprovedu na derbi utakmici i prikažu spoj visokog nivoa individulanog talenta i kvalitetnog timskog rada. Golovima Marije Rajić (2) i Natalije Obradović (1), Spartak je trijumfovao, a utakmica je bila otvorena i dinamična od starta pa do završetka."