10. kolo Razvojne lige mlađih kategorija sezona 2016 /17
Postavio Admin:24. 04. 2017.


Dres sa brojem 3 pripada Zorani Abraham

 

ŽFK Polet – ŽFK Spartak 0 : 12 (0:4)

Razvojna liga FSV (U-15) – 10. kolo
Sivac, 23. april 2017. godine (nedelja) od 10:00 časova
Strelci: Georgina Pataki u 10. i 60. minutu, Anđela Marković u 14., 29., 41., 44 i 57. minutu, Emina Pervanović u 20. i 67. minutu i Vanja Petrović u 38., 46. i 54. minutu igre.

Nastupile za ŽFK Spartak: Martina Kujundžić, Dajana Lazarević (Jovana Savić), Mila Kozlica, Georgina Pataki, Anđela Maljan, Emina Pervanović (kap.), Georgina Pataki, Anđela Marković, Sara Stopić, Vanja Petrović, Bojana Dakić i Delfina Keresteš (Ivana Slavulj)

R

utinska pobeda mladih golubica na gostovanju u Sivcu. U pripremi utakmice trener je motivisao ekipu tako što je dogovoreno da ova pobeda bude posvećena saigračici Zorani Abraham, koja je prethodno veče operisana i kojoj je ujedno taj dan bio rođendan. Njene saigračice su na teren izašle maksimalno posvećeno i ozbiljno pristupile utakmici, mada je sam početak mogao biti drugačiji da je domaća ekipa iskoristila šansu u prvom napadu nakon kornera gde je lopta otišla preko prečke. U 10. minutu Georgina Pataki nakon solo prodora postiže vodeći pogodak i tako počinje seriju golova, ali i promašaja. Do kraja poluvremena Golubice su postigle 4 gola.

U drugom poluvremenu mlade Golubice su bile preciznije, pa su utakmicu privele kraju sa konačnih 12 pogodaka u mreži domaće ekipe. Istakle su se Anđela Marković sa 5 i Vanja Petrović sa 3 pogotka. Domaća ekipa je uprkos nepovoljnom rezultatu pokazala veliku želju da se nadmeće do samog kraja utakmice. Treba istaći da Sivac ima nekoliko talentovanih devojčica, kao i golmanku. One su pokazale veliki potencijal i uskoro će predstavljati okosnicu seniorskog tima ŽFK Polet Sivac.