Startovala je Razvojna liga mlađih kategorija ODIGRANO JE 8. KOLO
Postavio Admin: 02. 04. 2017.

 

ŽFK Spartak – ŽFK Sremice 1 : 4 (0:0)

Subotica, 01. 04. 2017. od 15:00 časova. Razvojna liga FSV 8. kolo za mlađe od 15 godina (U-15).
ŽFK Spartak: Anđela Maljan, Mila Kozlica, Jovana Savić (Tajana Brojčin), Zorana Abraham, Emina Pervanović (K), Georgina Pataki, Darisa Ademi, Anđela Marković, Bojana Dakić (Delfina Keresteš), Sara Stopić (Dajana Lazarević) i Vanja Petrović.
Strelac za Spartak: Anđela Marković
Crveni karton: Darisa Ademi (25 min.) Spartak

 

U

prvom poluvremenu devojčice obe ekipe su prikazale vrlo dobru i borbenu igru. Odnos snaga na terenu je bio izjednačen, čak i posle prestrogo dodeljenog crvenog kartona za Darisu Ademi (25. minut) zbog neopreznog starta.

Domaća ekipa se i u drugom poluvremenu dobro nosila sa favorizovanim Sremicama iako je imala igračicu manje. U 10. minutu drugog poluvremena, nakon velike greške i poklonjene lopte, ekipa Sremica dolazi do vodećeg gola, a ubrzo i do drugog.

Domaća ekipa pokušava kontranapadima i dugim loptama ka svojim napadačicama da poravna rezultat. Anđela Marković je uspela da smanji na 1 : 2. Uz manjak sreće i nedostatak iskustva Golubice su propustile tri stopostotne šanse. Gostujuće ekipa je to umela da kazni. Sa igračicom više na terenu Sremice su rutinski postigle još dva gola i utakmicu sigurno privele kraju.

Šteta što je sudija prestrogom odlukom (direktnim crvenim kartonom) uticao na dinamiku i neizvesnost utakmice. Obe ekipe bi više dobile i naučile iz ove utakmice da je odnos snaga ostao ravnopravan.