Kup Srbije za žene 2021. 1/8 FINALA

DOMAĆIN:

 • 1 Jefimija Škandro
  3 Zorana Abraham
  4 Georgina Pataki 50'
  6 Sara Radosavljević
  7 Anđela Marković
  8 Elena Cvetković
  9 Vanja Petrović
  10 Staša Đokić
  11 Monja Jošić 28'
  15 Anđela Maljan
  17 Nađa Uvalin 77'
 • 12 Martina Кujundžić
  13 Olja Vujković
  14 Dajana Lazarević 28'
  16 Mila Кozlica 77'
  18 Gabrijela Jović
  19 Barbara Berček
Spartak d.o.o. - Mašinac Trace 1 : 2 (0:1)


Iskusnije i fizički superiornije fudbalerke Mašinaca su ostvarile rutinsku pobedu

 

Favorizovani Mašinac je, kako se i očekivalo, izborio prolaz u sledeći krug Kupa Srbije, ali mlade "golubice" nisu razočarale. Presudilo je iskustvo fudbalerki Mašinca koje su rutinski postigle dva gola koristeći neiskustva domaće ekipe.

 

Velike i u porazu

Znajući kvalitet niške ekipe mogao se pretpostaviti rezultatski debakl mladih golubica, ali se to nije dogodilo. Ušle su u utakmicu hrabro, drsko i odvažno iako su ispred sebe imale fizički superiornije i neuporedivo iskusnije rivalke, vredne svakog respekta.
U prvim minutama igre može se reći da su domaće igračice iznenadile Mašinac brzim kontrama. Prvu šansu za postizanje pogodka imala je Staša Djokić. Ona je presekla jednu poprečnu loptu koju je neoprezno uputila golmanka Vanja Stanković. I kada su mnogi unapred videli loptu u golu Mašinca, neka od igračica je ušla u blok i sprečila senzaciju.

U 28. minuti zla sreća je zadesila talentovanu Monju Jošić koja je zbog povrede kolene morala da napusti igru..Njen izostanak je bio i veliki hendikep za "golubice".

Zoran Arsić, predsednik kluba, nije krio zadovoljstvo.
Lepa promocija fudbalske škole, rezultata ličnog i kolektivnog kvaliteta nadolazećih mladih igračica Spartaka doo. Sve nas u klubu raduje da je igra bila iznad rezultata. Za mlade igračice ovo je bilo veliko fudbalsko iskustvo pri čemu su pokazale svoj potencijal i talenat. Utakmica je bila sve vreme u visokom ritmu i za svaku pohvalu je kako su igračice Spartaka svih 90 minuta izdržale visok ritam utakmice. Klupski cilj je ostvaren. Sve čestitke igračicama i trenerima.

Jedna od zapaženih igračica na terenu, Georgina Pataki, nije nezadovoljna porazom svoje ekipe.
Utakmicu smo izgubile, ali smo mnogo naučile. Igrale smo protiv Superligaške ekipe koja je u vrhu tabele i ovo je jedno veliko iskustvo za sve nas. Na mene je najjači utisak ostavila naša igra, zalaganje i naš timski duh koji smo danas pokazale.
Znali smo da je Mašinac favorit i baš zato se nismo htele unapred predati. Htele smo sebi dokazati da se možemo nositi sa njima, iako su njihove igračice dosta starije i mnogo iskusnije od nas.
Hrabro smo ušle u meč, pružale smo veliki otpor. Mislim da smo čak i uspele da ih iznenadimo. Svaka od nas je danas dala svoj maksimum na terenu, što je i dovelo do ove minimalne pobede gošći.

Seniorski tim Spartaka je obezbedio prolazak u 1/4 Kupa rezultatom 3:0 par-forfe. Kolubara je odustala od takmičenja

 

IZVOD IZ ZVANIČNOG ZAPISNIKA:

MESTO: Subotica, Gradski stadion, veštačka trava. DATUM: 21.04.2021. od 13:00 h. SUDIJA: Milica Milovanović. ASISTENTI: Andrijana Damjanović i Aleksandra Tomić. DELEGAT: Marko Antić. VREME: Sunčano.

STRELCI:
 • Milica Stanković, 19. minut
 • Кristina Кrstić, 69. minut
 • Zorana Abraham, 90+3 minut (КU)
FOTOGRAFIJE:
 • Možete pogledati na našoj FEJSBUK stranici

GOST:

 • 12 Vanja Stanković
  3 Milica Stevanović
  4 Tamara Marković
  7 Milica Stanković
  10 Кristina Кrstić
  13 Aleksandra Zlatanović
  14 Jovana Vasiljković 56'
  15 Jana Stevanović
  17 Ana Lilić
  19 Milijana Pavlović
  25 Aleksandra Đorđević
 • 2 Anđela Šarac
  5 Isidora Vučković
  16 Sanja Кrstić
  20 Jovana Vučićević
  29 Anđelija Janković