Kup Srbije za žene 2021. 1/2 FINALA - DRUGA UTAKMICA

 

DOMAĆIN:

 • 1 Milica Кostić
  3 Кristina Nađ
  5 Violeta Slović
  6 Anđela Frajtović 90'
  7 Кerri Zerfoss
  8 Molly Fiedler
  9 Anastasija Ćirić
  10 Tijana Filipović
  13 Milana Golubović 85'
  14 Biljana Ilić
  16 Milica Šarić 70'
 • 12 Dajana Mihajlović
  4 Oršoja Vajda
  11 Alice Кusi 70'
  15 Milica Gaković 85'
  17 Anđela Marković
  18 Živana Stupar
  20 Marija Rajić
 • Trener:
 • Boris Arsić
Spartak - Crvena zvezda 3 : 0 (0:0)

 

Zvezdi pripala igra, Spartaku pobeda. Ulazak Alice Kusi prelomio utakmicu. Tri gola, dve prečke i puno propuštenih prilika. Istakle se Kristina Nađ u odbrani, Molly Fiedler na sredini terena i Кerri Zerfoss u napadu. Tijana Filipović najbolja i neuhvatljiva...

 

Zvezdi pripala igra, Spartaku pobeda

Sa prvim sudijskim zviždukom udario je jak pljusak koji ništa dobro nije obećavao. Ipak, uprkos kiši, viđena je zanimljiva utakmica sa mnogo obrta, dosta šansi i tri lepa gola.

S

partak je, čini se, taktički loše započeo utakmicu. Duge lopte ka usamljenoj Кerri Zerfoss po pravilu su završavale u nogama Zvezdinih igračica. Nakon toga kao po pravilu sledi opasan napad na gol Milice Kostić, pa kontranapad ka golu Jovana Petrović. I tako naizmenično.
Prvu izglednu priliku imala je Milica Šarić u 16. minuti, ali je lopta prošla pored same stative. U 20. minuti Aleksandra Savanović neočekivano šutira sa oko 30 metara, ali srećom po Spartak, lopta prolazi neposredno pored stative.
U 23. minuti Sara Savanović pogađa prečku. Samo 7 minuta kasnije Biljana Ilić se revanšira takođe pogotkom u prečku. Prvo poluvreme je i pored znatnog broja šansi završeno bez golova.

U drugom poluvremenu nema značajnijih promena osim što se igračice Crvene zvezde sve češće i sve duže zadržavaju na polovini terena koji pripada Spartaku.
Gošće su brže, okretnije i znatno preduzimljivije, žele da poravnaju negativan skor iz prvog susreta. Nasuprot njima domaće igračice kao da čuvaju rezultat, prave mnogo grešaka u pasovima, inertne su, a igra im je bezidejna.
U 70. minuti Boris Arsić u igru uvodi Alice Kusi. Ova promena je prelomila utakmicu. Prodor Zvezdinih igračica po desnom boku je osujećen, a dve asistencije Alice Kusi su krunisane golovima.
U 73. minuti Tijana Filipović je uspela da zatrese mrežu iza leđa odlične Jovane Petrović, ali je taj pogodak poništen zbog navodnog ofsajda. Neuhvatljiva Tijana Filipović samo 6 minuta kasnije, u 79. minuti, postiže regularan pogodak. Dva minuta kasnije Кerri Zerfoss povisuje na 2:0. Čudnom nebeskom simbolikom kroz tamne oblake zasijalo je sunce, a ubrzo se na nebu pojavila duga. U 88. minuti Tijana Filipović postiže gol za konačnih 3:0 u korist Spartaka.

Ukupnim skorom od 5:0 ŽFK Spartak se plasirao u finale nacionalnog Kupa Srbije za žene. Drugi finalista je Mašinac Trejs koji je deklasirao zemunsku Slogu ukupnim skorom od 8:0.

Finale Kupa se igra u Čačku, u četvrtak 3. juna od 20:00 časova. Direktan TV prenos je obezbeđen na Arena Sportu.

 

IZVOD IZ ZVANIČNOG ZAPISNIKA:

MESTO: Subotica, Gradski stadion. DATUM: 30.05.2021. od 17:00 h. SUDIJA: Mima Stanković. ASISTENTI: Jelena Cojkić i Marija Đorđević. DELEGAT: Dejan Ivanović. VREME: Kiša, sunce.

STRELCI:
 • Tijana Filipović, 79. i 88. minut
 • Кerri Zerfoss, 81. minut
FOTOGRAFIJE:
 • Možete pogledati na našoj FEJSBUK stranici

GOST:

 • 1 Jovana Petrović
  3 Ana Šćepanović
  4 Tijana Đorđević 75'
  6 Jovana Miladinović
  7 Nikolina Milović
  8 Aleksandra Savanović
  10 Sara Savanović
  13 Nikoleta Nikolić
  15 Anđela Popović
  17 Margita Vasović
  18 Кsenija Pavlović 85'
 • 12 Nevena Eremić
  2 Teodora Stojaković
  11 Marija Milošević 85'
  14 Jovana Aranđelović'
  16 Jelena Mančić
 • Trener:
 • Mihajlo Jovanović