Kup Srbije za žene 2021. FINALE

 

DOMAĆIN:

 • 1 Milica Кostić
  3 Кristina Nađ
  5 Violeta Slović (K)
  6 Anđela Frajtović
  7 Кerry Zerfoss
  8 Molly Fiedler
  10 Tijana Filipović
  11 Alice Кusi
  13 Milana Golubović 86'
  16 Milica Šarić
  18 Živana Stupar 65'
 • 12 Dajana Mihajlović
  4 Oršoja Vajda
  9 Anastasija Ćirić
  14 Biljana Ilić
  15 Milica Gaković
  17 Anđela Marković
  20 Marija Rajić
 • Trener:
 • Boris Arsić
ŽFK Spartak - ŽFK Mašinac Trace 3 : 1 (3:1)

 

Kvalitet prikazane igre dostojan finala. Spartak bolji u prvom, a Mašinac u drugom poluvremenu. Organizacija utakmice za pohvalu. Grad Čačak i SC "Mladost" odlični domaćini. Vatromet za pobednice objavio završetak takmičarske sezone. Direktan TV prenos omogućio promociju ženskog sporta, što je bio primarni cilj Fudbalskog saveza, kako u Čačku i Moravičkom okrugu tako i širom Srbije.

 

Prvo poluvreme pripalo Spartaku, drugo Mašincu

Tekao je 7. minut utakmice. Milica Šarić se probila po boku, ubacila loptu u peterac, a Živana Stupar je bila na pravom mestu da loptu preusmeru u mrežu za 1:0 u korist Spartaka. Lepu priliku da poveća rezultat je imala Alice Kusi u 10. minuti kada se našla oči u oči sa golmankom Mašinca, ali je izgubila ritam, pa je njen šut bio slab i plasiran pravo u ruke golmanke. Još izglednija prilika se ukazala Spartaku u 17. minuti. Nakon kombinacije Frajtović - Šarić - Filipović, loptu dobija Živana Stupar koja šutira na gol, ali je njen šut za par santimetara neprecizan pa lopta pogađa stativu. Odbijenu loptu prihvataju igračice Mašinca. Usledio je brz kontranapad po levoj strani. Milica Stanković šutira sa ivice kaznenog prostora, lopta pogađa Violetu Slović, menja pravac i završava u mreži Spartaka.
U 21. minutu Anđela Frajtović izvodi slobodan udarac sa oko 20 metara, šutira snažno, ali lopta pogađa stativu. Deset minuta kasnije izglednu priliku ima i Кerry Zerfoss, ali lopta leti iznad gola. Na 2:1 rezultat je povisila Tijana Filipović u 33. minuti na asistenciju Alice Kusi. Samo dva minuta kasnije rezultat je već 3:1 u korist Spartaka. Golu je prethodila akcija Filipović - Šarić nakon čega lopta stiže do Živane Stupar koja iz neposredne blizine loptu poluvolejom šalje u mrežu Mašinca.

U drugom poluvremenu potpuno je drugačija slika na terenu. Fudbalerke Mašinca po sistemu "sve ili ništa" atakuju prema golu Milice Kostić jer praktično nemaju šta da izgube. Sa druge strane Spartak je odustao od svoje prepoznatljive napadačke taktike, igrao na iskustvo, pa se stekao utisak kao da čuva stečenu prednost od dva gola iz prvog poluvremena.

U 55. minuti Milica Stanković je stvorila dobru priliku da smanji rezultat, ali je Milica Kostić bila na svom mestu. U 74. minuti nastaje gužva i krajnje opasna situacija po gol Spartaka. Prvo je šutirala Milica Stanković, a potom i Tamara Marjanović, ali je ulazak lopte u mrežu sprečila intervencija Milice Kostić, a potom i intervencija Violete Slović koja je loptu ispucala dalje od gol linije. U 86. minuti glavni "krivac" za opasnu situaciju po gol Spartaka ponovo je kapitenka Mašinca Milica Stanković. Opasnu situaciju je razrešila Milana Golubović povlačenjem protivničke igračice za dres, zbog čega je "nagrađena" žutim kartonom. Nesportski potez, ali u datom momentu i najkorisniji potez. U 86. minuti Jovana Vasiljković iz slobodnog udarca, sa oko 25 metara, pogađa prečku od koje se lopta odbija i udara neposredno uz gol liniju. Violeta Slović svojom intervencijom u potpunosti otklanja opasnost po gol Spartaka.

Po završetku utakmice su uručene medalje i pehari finalistima Kupa. OPŠIRNIJI IZVEŠTAJ.

Drugo poluvreme pripalo je igračicama Mašinca, pa je odbrana Spartaka bila je na velikim iskušenjima. U odbrani se posebno istakla iskusna Violeta Slović koja je u ekipi Spartaka ocenjena najvišom ocenom.

Startna postava Mašinca / Facebook: ŽFK Mašinac Trace

 

IZVOD IZ ZVANIČNOG ZAPISNIKA:

MESTO: Čačak, Gradski stadion. DATUM: 03.06.2021. od 20:00 časova. SUDIJA: Jelena Međedović. ASISTENTI: Maja Milošević, Mirela Malešević i 4. sudija Andrijana Damjanović. DELEGAT: Marko Antić. POSMATRAČ: Jelena Banjeglav.
STRELCI:
 • Živana Stupar, 7. i 35. minut
 • Violeta Slović, 18. minut (autogol)
 • Tijana Filipović, 33. minut
FOTOGRAFIJE:
 • Možete pogledati na našoj FEJSBUK stranici

GOST:

 • 1 Maja Jović
  3 Milica Stevanović
  4 Tamara Marković 64' 87'
  7 Milica Stanković (K) 77'
  10 Кristina Кrstić 84'
  13 Aleksandra Zlatanović
  14 Jovana Vasiljković
  15 Jana Stevanović 62'
  17 Ana Lilić
  19 Milijana Pavlović
  25 Aleksandra Đorđević
 • 12 Vanja Stanković
  16 Sanja Кrstić 84'
  20 Jovana Vučićević
  22 Tamara Marjanović 64'
  23 Milica Jelić
  29 Anđelija Janković
 • Trener:
 • Tamara Jovanović