Kup Srbije za žene 2019. 1/2 finaleKup Srbije u fudbalu za žene

DOMAĆIN:

 • 1 Milica Kostić
  4 Orsolya Vajda
  5 Violeta Slović (K)
  6 Anđela Frajtović 82'
  8 Anđela Kričak
  9 Aline Rosa da Costa
  10 Tijana Filipović
  14 Priscilla Okyere
  15 Sara Pavlović
  16 Tcheury H. Goya 80'
  17 Tijana Matić 66'
 • 12 Dajana Mihajlović
  2 Milana Golubović
  3 Milica Denda
  7 Alina Baka 80'
  11 Kristina Tanasković 66'
  13 Lena Marjanović 82'
  18 Živana Stupar
 • Trener:
 • Boris Arsić
ŽFK Spartak - ŽFK Mašinac 6 : 0 (3:0)

 

IZVOD IZ ZVANIČNOG ZAPISNIKA:MESTO: Subotica, Gradski stadion. DATUM: 15.05.2019. od 17:00 h. SUDIJA: Zorana Stoiljković (Novi Sad). ASISTENTI: Ljubica Čubrilo i Bojana Šćepanović. DELEGAT: Dragan Isailović (Šabac). VREME: Oblačno bez padavina.

 

SPARTAK NA KORAK DO FINALA KUPA

U

prvoj od dve polufinalne utakmice, koju Spartak i Mašinac igraju u okviru KUP-a, domaće igračice su obezbedile solidnu prednost za revanš koji će se odigrati u Nišu za sedam dana.

Po nakvašenom terenu, zbog obilnih kiša koje su ga proteklih dana dobro natopile, lopta se nije kretala onako kako su "golubice" želele. Golubice jesu imale apsolutnu terensku nadmoćnost, ali je realizacija bila slaba u odnosu na broj stvorenih prilika.
Goleadu je u 7. minuti otvorila Anđela Frajtović šutom sa oko 30 metara.
Tcheury H. Goya povisuje na 2:0 u 35. minuti, a Aline Rosa da Costa neposredno pred završetak poluvremena postiže i treći pogodak za Spartak.
U prvom poluvremenu Spartak je pogodio prečku, a dve idealne prilike propustila je Tijana Filipović, jednu zbog lošeg šuta, a drugu zbog odlične intervencije golmanke Ane Stojanović. Treba reći i da je Mašinac bio hendikepiran zbog povrede Maje Ćirić, pa je Slobodan Miletić bio prinuđen da izvršiti neplaniranu zamenu igračica.

Drugo poluvreme gošće su zaigrale znatno bolje, pa čak i stvorile priliku da u 65. minuti ugroze gol Milice Kostić. Aleksandra Zlatanović je bila najviša u skoku, nakon akcije koja je išla po levoj strani, ali je loptu loše zahvatila i ona je otišla daleko iznad gola.

S obzirom na dvadesetak minuta rastrzane i prilično loše Spartakove igre tokom drugog poluvremena, Boris Arsić se odlučuje da u igru uvede mladu Kristinu Tanasković. Prvi kontakt sa loptom Tanasković koristi za prodor po levoj strani i u pogodnom momentu loptu kao na tacni prosleđuje u prostor do Aline Rosa da Costa koja je prihvata i rutinski povećava vođstvo Spartaka na 4:0. Samo dva minuta kasnije Kristina Tanasković se odlično snašla u gužvi pred golom Mašinca, ponovo asistira Brazilki da Costa koja postiže svoj het-trik. U 77. minuti proradio je brazilski dvojac. Tcheury H. Goya koja asistira, a Aline Rosa da Costa postiže svog četvrti gol na ovoj utakmici za konačnih 6:0 za Spartak.

STRELCI:
 • Anđela Frajtović, 7. minut
 • Tcheury H. Goya, 35. minut
 • Aline Rosa da Costa, 45., 67., 69. i 77. minut
FOTOGRAFIJE:
 • Možete pogledati na našoj FEJSBUK stranici
Spartak će na revanš otputovati sa prednošću od 6 golova. Revanš se igra u Nišu na stadionu Delijski vis u sredu 22. maja.

 

GOST:

 • 21 Ana Stojanović
  3 Milica Stevanović
  4 Nikoleta Nikolić
  5 Isidora Vučković 74'
  6 Nevena Milivojević
  7 Milica Stanković (K)
  8 Ana Lilić 47'
  9 Maja Ćirić 27'
  11 Andrijana Pejčić
  13 Aleksandra Zlatanović
  14 Jovana Vasiljković
 • 12 Milica Nikolić
  10 Mima Stanković
  15 Jana Stevanović 70'
  16 Sandra Savić
  17 Miljana Golubović 74'
  18 Dejana Stojiljković
  19 Milijana Pavlović 27' 70'
 • Trener:
 • Slobodan Miletić