Kup 2018. 1/2 finaleKup Srbije u fudbalu za žene

DOMAĆIN:

 • 1 Milica Kostić
  2 Simona Krstanoska
  4 Orsolya Vajda
  5 Violeta Slović (K)
  6 Anđela Frajtović
  7 Clare Murphy 44'
  9 Aimee Phillips
  10 Tijana Filipović
  11 Nina Dorine 83'
  15 Sara Pavlović
  17 Tijana Matić
 • 12 Sara Cetinja
  3 Alina Baka
  8 Marija Ilić
  14 Marina Bradić
  16 Dunja Mostarac
  18 Jelena Marenić
  19 Anđela Kričak
 • Trener:
 • Boris Arsić
ŽFK Spartak - ŽFK Crvena zvezda 1 : 1 (5 : 6)

 

IZVOD IZ ZVANIČNOG ZAPISNIKA:MESTO: Subotica, Gradski stadion. DATUM: 16. 05. 2018. od 17:30 h. SUDIJA: Jasmina Mickoska (Obrenovac). ASISTENTI: Svetlana Bilić i Aleksandra Milojević. DELEGAT: Ljubiša Stanojlović (Požarevac).

 

P

rvo poluvreme je proteklo u dominaciji domaće ekipe koja je imala više izglednih prilika da ugrozi gol gostujuće ekipe, ali su ti pokušaji ostali bez konkretnog učinka. Manje-više bili su to slabi šutevi sa distance. U prvom poluvremenu samo tri momenta zavređuju pažnju.
❶ 17. minut: - Spartak je bio u odličnoj prilici da kruniše terensku inicijativu. Nina Dorin lobuje Zvezdinu golmanku koja je istrčavanjem pokušala da spreči napad, ali lopta pada ispred gola, a potom odskače i odlazi van terena iznad prečke.
❷ 23. minut: - Slična situacija, a u napadu je bila Zvezdina kapitenka, Katarina Đorđević. Ona lobuje Spartakovu golmanku, prebacuje preko gola, a lopta pada na mrežu iza prečke.
❸ 44. minut: - Povređena je jedna igračica. Oko nje se okupljaju igračice oba tima, dolazi do međusobnog gurkanja. Zvezdina igračica Tamara Marković rukom udara u predeo lica Marfijevu zbog čega dobija crveni karton.

Drugo poluvreme se nastavlja u dominaciji Spartaka sa igračicom više na terenu, ali su svi ti napadi i dalje nemaštoviti i jalovi. U 83. minuti Anđela Frajtović upućuje snažan šut, iskosa sa leve strane sa ugla šesnaesterca, golmanka slabo brani i ispušta loptu iz ruku, a Nina Dorin pritrčava i loptu šalje u mrežu. Spartak vodi sa 1:0 sedam minuta pre završetka meča.
U nastavku Zvezda nema šta više da čuva i igra na sve ili ništa. Spartak umesto da mudrom igrom utakmicu privede kraju, prihvata Zvezdin izazov što će se ubrzo pokazati kobnim.
U 89. minuti pred Spartakovim golom na travu pada Anđela Frajtović koja je zadobila jak udarac u glavu. Sudija ne reaguje, a uspaničene igračice traže da se igra prekine. Matićeva, kod koje je bila lopta, tada čini najgluplji potez koji je uspela da smisli i umesto da loptu pošalje daleko u polje ona je izbacuje u sopstveni korner. Sanda Malešević izvodi korner, odlično ubačena lopta pada na poluvolej Aleksandre Savanović, a nespretna Tijana Filipović loptu skreće u sopstvenu mrežu. Izjednačenje 1:1.

Ističe regularno vreme, Zvezda ostaje u igri. Po propozicijama takmičenja pristupa se izvođenju jedanaesteraca u kojima su fudbalerke Crvene zvezde pokazale veću zrelost i umešnost i u konačnom skoru pobedile sa 5:6.

Spartak je ostao bez finala, prvi put nakon sedam uzastopnih godina. S druge strane fudbalerke Crvene zvezde su nedavno slavile prvu pobedu nad Spartakom nakon 6 dugih godina (od 18. 03. 2012.). Zaslužile su i ovu drugu.

STRELCI:
 • Nina Dorine, 83. minut
 • Aleksandra Savanović, 89. minut

FOTOGRAFIJE:
 • Možete pogledati na našoj FEJSBUK stranici

GOST:

 • 1 Milena Vuković
  2 Tamara Marković 44'
  4 Tijana Đorđević 41'
  5 Miljana Smiljković 26'
  6 Jovana Miladinović 72'
  7 Alice Oyah Ogebe 80'
  8 Aleksandra Savanović
  9 Mirela Tenkov
  10 Katarina Đorđević (K)
  11 Jovana Stojanović 59' 85'
  17 Sanda Malešević
 • 12 Ines Obradović
  3 Anđela Krstić
  13 Chioma Wogu
  14 Jovana Aranđelović 80'
  15 Tijana Đuriček 72'
  16 Emilija Živković
  18 Ana Barjaktarović 85'
 • Trener:
 • Aleksandar Petrović

 

Nakon utakmice Aleksandar Petrović je izjavio:

"Spartak je jako kvalitetna ekipa, sedam godina su dominantni u Srbiji i regionu. Pružiti protiv Spartaka ovako snažan otpor, 45 minuta sa igračicom manje, ja sam stvarno ponosan na svoju ekipu, na stručni štab i naše rukovodstvo. Mogu da kažem da sam presrećan u ovom trenutku. Ali emocije su jedno, a realnost drugo.
Mi već u nedelju dočekujemo ekipu Vojvodine, koja je isto tako dobra ekipa puna mladih igračica. Odmah posle toga ponovo nas čeka derbi ovde u Subotici. Naše igračice su u uzlaznoj liniji forme. Spremamo se za ovo već godinu dana i težimo ka ovim uspesima koji nadolaze."